Rubac (marama) - lagano, šareno, živahno…
Veći rubac možete prebaciti preko jednog ramena, a ako vam postane hladno, možete ga obaviti i preko drugog. ...
Konjarstvo (konjički sport) u Srbiji
Tinejdžeri koji žele biti džokeji nesmiju, kada odrastu, premašiti 50-60 kilograma težine! ...


Anketa
NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Očekuje se oko 300 natjecatelja iz cijele Europe
Objavljeno: 10.06.2017. 08:30  
24. međunarodna biciklističke utrke XCO Samobor, 18. lipnja 2017.
24.  međunarodna biciklističke utrke XCO Samobor, 18. lipnja 2017.

24. izdanje međunarodne biciklističke utrke XCO Samobor u organizaciji Brdsko biciklističkog kluba Šišmiš, najstarijeg aktivnog brdsko biciklističkog kluba u Hrvatskoj, održat će se u nedjelju, 18. lipnja, s početkom u 8 sati. Utrka se održava na iznimno privlačnoj stazi na području park šume Tepec, s polaskom i ciljem na glavnom samoborskom trgu.

Staza je među natjecateljima poznata po iznimnoj tjelesnoj i tehničkoj zahtjevnosti te kao takva od natjecatelja zahtjeva punu usredotočenost. Posebnost je tzv. balvan spust te jednako tako zahtjevan spust stubama podno samoborskoga starog grada. Osim što nudi privlačne spusteve, utrka prolazi nekim od najljepših dijelova Samobora - glavnim gradskim trgom, Park šumom Tepec, uz kapelu svete Ane, stari grad, Samoborski muzej...

Polazak kategorija do 11 i 13 godina na rasporedu je u 9 sati, kategorije do 14 i 15 godina startaju u 10 sati, veterani, rekreativci i kadeti u 11 sati, dok je start seniora i juniora predviđen za 13,30 sati. Cjelodnevni program na Trgu kralja Tomislava završava oko 17 sati.

Utrka je uvrštena u kalendar Svjetske biciklističke federacije te se boduje za Kup Hrvatske i Kup Slovenije, a očekuje se oko 300 natjecatelja iz cijele Europe koji već godinama u Samobor dolaze pokazati svoje fizičke i tehničke sposobnosti.

Fotografija: Denis Peroš / BBK Šišmiš

  isprintaj članak