Sadnja jagoda
Stari višegodišnji rasad jagoda zaražen je štetnim kukcima, gljivicama, virusima i nematodama. ...
Sauna ili ipak parna kupelj?
Ipak parna kupelj ima određenu prednost pred saunom. ...


Anketa
NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Vrhunski jazz pod zvijezdama ponovno na Braču
Objavljeno: 31.07.2017. 13:55  
2. BRAZZ jazz festival 13. i 14. kolovoza 2017.
2. BRAZZ jazz festival 13. i 14. kolovoza 2017.

Za ljubitelje jazza i vrhunskih glazbenih nota sredinom kolovoza ne postoji bolje mjesto od Supetra na otoku Brača, za kada je zakazan drugi BRAZZ, međunarodni jazz festival u organizaciji udruge Waves of Brač, koji je lani, ugostivši trolist Matiju Dedića, Vaska Atanaskovskog i Juru Pukla, doživio svoj i više nego uspješan debi. U jedinstvenom ozračju pod zvijezdama uživalo je više od 500 posjetitelja.

Kao uvod, 13. kolovoza će u ljetnom kinu Supetar biti prikazan hvaljeni biografski film Prije svega Miles (Miles ahead), koji prati život i djelo Milesa Davisa, čuda jazz glazbe.

Vrhunac BRAZZ-a slijedi 14. kolovoza nastupom egzotičnog dua Bow vs. Plectrum (gudalo protiv trzalice), iza kojeg stoje Filip Novosel za tamburom te Tihomir Hojsak za kontrabasom, koje veže ljubav prema 'žicama', glazbenoj tradiciji, nesvakidašnjem miksanju žanrova i nekonvencionalnom pristupu glazbi.

U spoju etno glazbe i suvremenog jazza začinjenih balkanskim i panonskim izražajem, koja budi doživlaj i tajanstvenost, za čaroban i jedinstven doživljaj pobrinut će se njihova pratnja, čak 23 izvođača Zagrebačke filharmonije. Bow vs. Plectrum će na drugom izdanju BRAZZ-a ekskluzivno izvesti pjesme sa svog novog albuma koji je svjetlo dana ugledao početkom lipnja.

Budući da je dobro činiti dobro, a BRAZZ je usko vezan uz otočku tradiciju koja u glazbenoj školi u Pučišćima već godinama njeguje jazz izričaj, ulaz na sve koncerte i projekciju filma je slobodan, a tijekom festivala skupljat će doborovoljne priloge za kupnju profesionalnog koncertnog klavira koji će BRAZZ darovati otoku za sva buduća kulturna događanja i male/mlade svirače.

 

  isprintaj članak