Magarac
U oba Zavjeta magarca se spominje čak 173 puta. ...
Batman u Turskoj
Turisti ne odole slikati se. ...
Nevjerojatni zakoni o seksu
Prevarena žena smije ubiti svoga supruga, ali isključivo golim rukama. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Iako su prijave zatvorene, svi su dobrodošli sudjelovati na biciklijadi
Objavljeno: 04.05.2018. 11:01  
2. Samoborska biciklijada kreće u nedjelju, 6. svibnja u 10 sati
2. Samoborska biciklijada kreće u nedjelju, 6. svibnja u 10 sati

2. Samoborska biciklijada održat će se u nedjelju, 6. svibnja 2018. godine, u 10 sati. Okupljanje je od 8,30 sati na Trgu kralja Tomislava. Brdsko biciklistički klub Šišmiš će, uz podršku Turističke zajednice grada Samobora te pod vodstvom našeg najboljeg biciklista i dobitnika nagrade Grada Samobora, Filipa Turka predstaviti rutu broj 5 dugu 23 km i s 360 m visinske razlike: Samobor – Bregana – Grdanjci – Vratnik – Slani Dol – Hamor – Samobor.

Iako su prijave zatvorene, svi su dobrodošli sudjelovati na biciklijadi. Sudjelovanje u biciklijadi je na vlastitu odgovornost uz obaveznu opremu: ispravan MTB bicikl i kacigu.

Ova je biciklijada uvod u ono što Šišmiši, najstariji aktivni brdsko biciklistički klub u Hrvatskoj, pripremaju u lipnju kada će obilježiti četvrt stoljeća održavanja međunarodne brdsko biciklističke utrke XCO Samobor. U nedjelju, 17. lipnja na atraktivnoj stazi na području Park šume Tepec očekuje se preko 300 natjecatelja iz cijele Europe. Posebnu ljepotu utrci daju start i cilj na glavnom gradskom trgu, što je privlačno ne samo za brojne natjecatelje već i za posjetitelje koji se godinama iznova ovdje vraćaju.

Staza 25. izdanja ove zanimljive utrke među natjecateljima je poznata po iznimnoj tjelesnoj i tehničkoj zahtjevnosti te kao takva od natjecatelja zahtjeva maksimalan angažman i usredotočenost. Ono što odlikuje ovu stazu su težak, ali privlačan "balvan" spust te jednako tako i zahtjevan spust stubama podno samoborskoga starog grada. Utrka je uvrštena u kalendar Svjetske biciklističke federacije, te se boduje za Kup Hrvatske i Slovenije.

(Fotografija: Ivan Tibor Grujić)

  isprintaj članak