NALAZITE SE U > Vijesti
"Aktualna problematika turističkog i ugostiteljskog sektora / pregled stanja sektora". tema je glavne rasprave
Objavljeno: 10.11.2017. 11:44  
30. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika od 12. do 14. studenoga u Šibeniku
30. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika od 12. do 14. studenoga u Šibeniku

Najveće godišnje okupljanje ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore (HOK), ove će se godine od 12. do 14. studenoga održati u Šibeniku, u turističkom naselju Solaris.

30. Kongres otvorit će ministar turizma Gari Cappelli, koji će sudjelovati i na panelu pod nazivom: "Aktualna problematika turističkog i ugostiteljskog sektora / pregled stanja sektora". Njemu će se u navedenom panelu kao sugovornici pridružiti i Mario Antonić, državni tajnik iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore, Nenad Šepak, predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a te drugi predstavnici institucija nadležnih za područje ugostiteljstva i turizma.

Sudjelovanje na Kongresu odlična je prilika za razmjenu iskustava te povezivanje u svrhu ostvarivanja zajedničkih ciljeva. Dodanu vrijednost programu uvijek daju gostovanja stručnih predavača koji prezentiraju mogućnosti unapređenja ugostiteljskog rada.

Komercijalne predstavljanja također su sastavni dio kongresa, a ove godine posebno vrijedi istaknuti predstavljanje vodiča "Gault & Millau" prepoznatljivog po sloganu "Luksuz je u kvaliteti, a ne u cijeni".

U radnom dijelu Kongresa obradit će se važne i uvijek aktualne teme za ugostiteljsku struku:        rezultati turističke sezone, primjena povećane stope PDV-a, stanje i budućnost sektora, zapošljavanje, obrazovanje i podizanje kakvoće u ugostiteljstvu i gastronomiji, kao i brojne druge teme.

Domaćin 30. Kongresa je Obrtnička komora Šibensko-kninske županije, partneri projekta su Solaris i HDS ZAMP, a pokrovitelj je Ministarstvo turizma RH.

  isprintaj članak