Magarac
U oba Zavjeta magarca se spominje čak 173 puta. ...
Batman u Turskoj
Turisti ne odole slikati se. ...
Nevjerojatni zakoni o seksu
Prevarena žena smije ubiti svoga supruga, ali isključivo golim rukama. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Ritam i zvuk bit će na Trgu Petra Preradovića i u Etnografskom muzeju
Objavljeno: 03.05.2018. 11:16  
8. Festival brazilske kulture do 6. svibnja u Zagrebu
8. Festival brazilske kulture do 6. svibnja u Zagrebu

Osmo izdanje Festivala brazilske kulture – Brazilactice održava se od jučer do 6. svibnja 2018. godine u Zagrebu. U pet festivalskih dana moći ćete uživati u brazilskim ritmovima, zvukovima, energiji, kulturi i pokretu diljem Zagreba.

Pokret i energija pratit će radionice i predstavit će afro- brazilske vještine capoeire i afro – brazilskog plesa maculele. Ritam i zvuk bit će dio nastupi umjetnika na Trgu Petra Preradovića i Tribal performansa u Etnografskom muzeju, a najmlađi će se zabaviti usvajajući nove pokrete na capoeira radionici za djecu.

Oni od vas koji žele podijeliti svoje znanje i/ili saznati nešto novo mogu sudjelovati u Pubquizu o brazilskog i portugalskoj kulturi ili doći na set interaktivnih predavanja pod nazivom Brazilorum. Egzotične okuse donose radionice kuhanja tradicionalne afričke kuhinje kroz koje ćete upoznati korijene brazilske kulture, a ljepote Brazila moći ćete doživjeti gledajući izložbu „capoeira is art“. Za ljubitelje i ljubiteljice književnosti pripremili smo večer brazilske poezije, a nakon nje se možete opustiti na kraju radnog tjedna uz DJ Koru „u ritmu Brazila“.

Ove godine pridružit ćes se i gosti iz inozemstva: Mestre Pontape Heitor Chalegre Damiao iz Brazila, Katjuša Kovačić iz Slovenije i mnogi drugi.

Festival organizira Udruga Amazonas zahvaljujući partnerima – Etnografskom muzeju, Art cafeu Jutro, organizaciji Afrika u mom srcu, klubu Pločnik, Booksi i caffe baru Vespa. Događaj je podržalo i Veleposlanstvo Brazila u Zagrebu.

  isprintaj članak