Magarac
U oba Zavjeta magarca se spominje čak 173 puta. ...
Batman u Turskoj
Turisti ne odole slikati se. ...
Nevjerojatni zakoni o seksu
Prevarena žena smije ubiti svoga supruga, ali isključivo golim rukama. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
U tijeku je i opremanje sidrišta uvali Vozarica i Srednja Draga
Objavljeno: 28.04.2018. 08:45  
ACI d.d. - objava nerevidiranog izvješća za prvi kvartal 2018. godine
ACI d.d. - objava nerevidiranog izvješća za prvi kvartal 2018. godine

Skradin


Društvo ACI d.d. objavilo je nerevidirano izvješće poslovanja za prvo tromjesečje 2018. godine. Prema novčanim pokazateljima, ACI d.d. je u prva tri mjeseca 2018. godine ostvario četiripostotno povećanje ukupnih prihoda u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Ukupno ostvareni prihodi od 33,7 milijuna kuna su za 1,3 milijuna kuna veći od prihoda istog razdoblja protekle godine.

Ukupni poslovni prihodi povećani su za 8 % u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a iznose 31,4 milijuna kuna. Navedeno je povećanje posljedica porasta prihoda u svim područjima poslovanja. Tako su prihodi od stalnog veza porasli za 6%, od mjesečnog veza 16%, od dnevnog veza 76%, od zakupa za 14%, od ostalih usluga pruženih nautičarima za 13% dok su ostali poslovni prihodi porasli za 20%.

Zbog sezonalnosti poslovanja i činjenice da se u ovom razdoblju ostvaruje najznačajniji dio rashoda uslijed velikih ulaganja i pripreme sezone, rezultati poslovanja u prvom tromjesečju uobičajeno prikazuju negativan rezultat, no u odnosu na prethodnu godinu negativan rezultat umanjen je za 21% i iznosi 3,9 milijuna kuna.

U 2018. godini ACI nastavlja s velikim ulaganjem u osuvremenjavanje poslovanja u cilju postizanja visoke razine izvrsnosti i kvalitete nautičke ponude i usluga u marinama pa su tako planirana ulaganja u vrijednosti od 188,2 milijuna kuna. Najznačajnije ulaganje je cjelokupna rekonstrukcija ACI marine Rovinj vrijedna 160 milijuna kuna, koja bi trebala s radom započeti u srpnju. Izgradnja nove ACI marine Rovinj predstavlja značajan iskorak u standardima nautičkoga turizma u Hrvatskoj. Vrhunski izgled, najnovija tehnološka rješenja te visoka razina tailor made tehničke i ugostiteljske usluge marine na tragu najmodernijih nautičkih one stop shop odredišta idealno će se uklopiti u odredište koja se razvija ubrzanim tempom.

U tijeku je i opremanje sidrišta uvali Vozarica i Srednja Draga koje će u nadolazećoj sezoni biti stavljeno u funkciju i time pojačati raspoložive kapacitete u neposrednoj blizini ACI marine Skradin.

ACI već niz godina poseban naglasak stavlja na brigu o zaštiti okoliša, posebice morskog. Početkom ove godine ostvarena je suradnja sa Green Sail inicijativom cilj koje je stvaranje ekološki prihvatljivih praksi u postupanju sa otpadom, posebice kroz podizanje svijesti za brigu o okolišu kod nautičara, zaposlenika i poslovnih partnera. U suradnji sa korporacijom Tesla u niz ACI marina već su 2017. ugrađene električne punionice za automobile (ACI Umag, Cres, Opatija, Split,  Veljko Barbieri i Dubrovnik), dok bi do sezone punionice trebale biti stavljene na korištenje i u marinama Pomer, Rovinj, Supetarska Draga, Jezera, Vodice, Šimuni, Milna, Vrboska i Korčula.

Društvo radi i na podizanju sigurnosti u marinama uvođenjem novih sigurnosnih postupaka i pojačavanjem WI-FI sustava  i sustava video nadzora u nekoliko ACI marina. U tijeku je i digitalizacija odnosno prilagodba niza poslovnih aktivnosti novim tehnologijama. Nautičarima je od sredine travnja dostupna i nova ACI mobilna aplikacija koja osigurava jednostavan postupak rezervacije veza i niz drugih informacija o marinama.

Usmjerenost na postizanje visokih standarda kvalitete organizacije poslovanja, pružanja usluga i zaštitu okoliša, ACI je u 2018. g. potvrdio i radom na uvođenju tri ISO standarda koji se odnose na sustav upravljanja kvalitetom, okolišem i energijom, za koje je planirana certifikacija prije sezone.

  isprintaj članak