25 koncerata koje morate posjetiti na ovogodišnjem Adventu (Došašću)
Objavljeno: 23.11.2017. 13:06  
Advent (Došašće) u Klovićevim dvorima
Advent (Došašće) u Klovićevim dvorima
  • Advent (Došašće) u Klovićevim dvorima
  • Advent (Došašće) u Klovićevim dvorima

25 koncerata koje morate posjetiti na ovogodišnjem Adventu (Došašću)

 

Zvuci božićnih pjesama te mirisi medenjaka i kuhanog vina znače samo jedno – u grad je stigalo Došašće. Zagreb u vrijeme Došašća nudi pregršt događaja koje će zadovoljiti ukus i najzahtjevnijih posjetitelja, a u 40 dana idile sve čeka zabava, dobra gastronimska ponuda, jedinstveni događaji, umjetnost i pravi božićni ugođaj po ulicama glavnoga grada.

Nakon obilaska Donjeg grada koji ove godine počinje 2. prosinca paljenjem svijeće na Manduševcu i izložbe posvećene vlaku Orient-express, što je i tema ovogodišnjeg Adventa, čarolija Došašća seli na Gornji grad do kojeg se i ovih blagdanskih dana može doći besplatno, uspinjačom. Na najljepšoj gradskoj pozornici, u idiličnom okruženju Gornjeg Grada, Advent u Klovićevim dvorima bit će sinonim za dobru zabavu i nezaboravne trenutke. Svakog vikenda u prosincu na platou Gradec, ozračje će zagrijati koncerti popularnih grupa. Na otvorenju, 3. prosinca, nastupit će grupa Detour, a posjetitelje će uveseljavati i Marko Tolja, Songkillersi i Vatra.

Osim besplatnih svakodnevnih nastupa brojnih grupa i glazbenih zborova, tu su prijepodnevni subotnji partyiji uz DJ-a i jedinstvena gastronomska ponuda najpopularnijih ugostitelja Zagreba. Deliciji za koju se prošle godine stajalo u redovima, šiš kobasi restorana Mundoake na ovogodišnjem Adventu u Klovićevim pridružit će se soparnik - tradicionalno dalmatinsko jelo od tankog tijesta te specijaliteti Rougemarina, Swanky Monkey bara, Lobby restorana, Milky Wheya i mnogih drugih koji do sada još nisu otkriveni. U predvorju Klovićevih dvora u glavna će zanim ljivost biti čokoladna fontana. Tako će za najljepšu fotografiju Došašća s pogledom na Zagrebačku katedralu i ovaj put biti postavljen poseban okvir što će oduševiti sve one koji žele zabilježiti svoj poseban zimski trenutak na samom krovu grada.

  isprintaj članak