Sadnja jagoda
Stari višegodišnji rasad jagoda zaražen je štetnim kukcima, gljivicama, virusima i nematodama. ...
Sauna ili ipak parna kupelj?
Ipak parna kupelj ima određenu prednost pred saunom. ...


Anketa
Najposjećenija turističko-gospodarska i gastronomska manifestacija Bučijada
Objavljeno: 04.10.2017. 11:19  
Bučijada u Ivanić-Gradu 13.-15. listopada 2017.
Bučijada u Ivanić-Gradu 13.-15. listopada 2017.

Pravo vrijeme za posjet Ivanić-Gradu je treći vikend u listopadu, od 13.-15., kada će biti održana, trinaestu godinu za redom, najposjećenija turističko-gospodarska i gastronomska manifestacija Bučijada. Okosnica je prodajni sajam buča, bučinog ulja, proizvoda od buča i ostalih ekoloških i etnoloških proizvoda preko 200 izlagača.

U sklopu Bučijade održava se i 7. Izložba bučinog ulja Sjeverozapane Hrvatske sa ocjenjivanjem i podjelom priznanja.

Za vrijeme trajanja manifestacije gradski park postaje mjesto nadahnuća za umjetnike i stvaraoce koji na temu buče, bundeve, postavljaju svoje djela i kipove.

Cooking show (prikaz kuhanja) na pozornici sastoji od radionica čiji su sudionici kuhari koji će pripremati jela od buče. Na Bučijadi će kuhati Nastasja Chiara Petrić, Dino Pavanić i Marina Gaši. Bit će održan i Škrlet corner “ŠkrCo” i predstavljanje izvorne sorte vina škrlet.

Za posjetitelje, od najmlađih do najstarijih, organizirani su: vožnja tradicijskom i Buča kočijom, Buča-tramvajem, igraonice i radionice za najmlađe, kazališne predstave, izložbe, koncerti, promocije, etnološki program te bogata ponuda jela od buča u restoranima i gastronomskom šatoru.  

Iz Zagreba je moguće doći turističko-izletničkim vlakom „Bučko express" koji polazi u 9,19 sati.

 

Iz bogatog programa izdvajamo:

Otvorenje Parka skulptura i instalacija od buča predviđen je za petak, 13. listopada u 18 sati u gradskom parku u centru nakon toga u 19,00 sati na trgu V. Nazora je otvorenje Škrlet cornera "ŠkrCo", a poslije druženje uz Gypsy jazz band. U subotu 14. listopada u 11 sati je svečano otvorenje 13. Bučijade obilazak sajma i izlagača, a u 12 sati podjela priznanja najboljim proizvođačima bučinog ulja SZ Hrvatske uz stručni skup na temu proizvodnje bučinog ulja. Cooking show će biti održan na gastro pozornici oba dana manifestacije u 12 i 13 sati.

U nedjelju 15. listopada u 11 sati, kum 13. Bučijade, naš najbolji skijaš, porijeklom Ivanićanin Ivica Kostelić, primit će počasnu lentu na glavnoj pozornici, a poslije će se družiti s posjetiteljima.

 

  isprintaj članak