Magarac
U oba Zavjeta magarca se spominje čak 173 puta. ...
Batman u Turskoj
Turisti ne odole slikati se. ...
Nevjerojatni zakoni o seksu
Prevarena žena smije ubiti svoga supruga, ali isključivo golim rukama. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Objavljeno: 04.05.2018. 18:29  
Cayuga zbir održivih luksuznih hotela i domova osvaja nagradu za održivi turizam u svijetu

Cayuga zbir održivih luksuznih hotela i domova osvojila je jednu od najviših nagrada koje turistička industrija nudi, Svjetski turistički i turistički savjet (WTTC) za nagradu Tomorrow People.

WTTC Turizam predstavlja poslovnu praksu najviših standarda u sklopu putovanja i turizma. Dobitnici nagrada 2018 su čelnici u industriji koji promiču inkluzivni rast i rade na zelenoj budućnosti zbog njihovog pro aktivnog doprinosa održivom razvoju i ciljeva održivog razvoja UN-a (SDG-a).

Nakon strogog proučavanja u pet stupnjeva, koji uključuje ocjenu na licu mjesta, pobjednici 2018. turizma za sutrašnje nagrade najavljeni su na posebnoj ceremoniji tijekom 18. svjetskog summita WTTC-a u Buenos Airesu u Argentini.

Nagradu WTTC turizma dodjeljuje se organizaciji koja je posvećena razvoju kapaciteta, osposobljavanja i obrazovanja za izgradnju kvalitetne turističke radne snage za budućnost.

 

Devet održivih luksuznih hotela

Cayuga zbir održivih luksuznih hotela i domova vodi devet održivih luksuznih hotela i odsjeka u Kostarici, Nikaragvi i Panami, samo radi s projektima koji dijele viziju odgovornog turizma i 100% su odlučni za održivost. Ta se obveza može vidjeti kroz praksu koju provodi u svima. Osoblje je domaćin, a svi su zaposleni tijekom cijele godine, uključujući i tijekom niske sezone. Za osoblje i djecu postavljen je program liječnika tvrtke, koji potiče privatne liječnike da se presele u predivna seoska područja u svrhu poboljšanja kvalitete zdravstvene zaštite u regiji općenito.

Fiona Jeffery, OBE, predsjednica WTTC turizma, izjavila je: "Cayuga je razvila jedinstveni model održivosti koji osigurava obuku i razvoj upravljanja kvalitetom i osoblja kroz lokalne i autohtone zajednice. Strast koju osoblje ima za turizam dovelo je do ovih udaljenih ekoloških domova, te je dokaz o viziji koju ima Cayuga i zanimljiv je uzor za druge koji je slijede."

Hans Pfister, predsjednik i suosnivač, Cayuga zbira održivih luksuznih hotela i domova: "Osvajanje ove nagrade je velika čast i priznanje vodstva u održivosti u turizmu i ugostiteljstvu. Osvajanje takve prestižne međunarodne nagrade ogroman je poticaj motivacije osoblja u Cayugi i svim hotelima i odsjecima. Na kraju, to je i uvjeravanje da smo na dobrom putu. Postizanje savršene simbioze održivosti i luksuza u gostoljubivosti često je izazov. Često moramo biti vrlo kreativni i isprobati stvari kako bismo vidjeli kako se na kraju rade, pa je sjajno da dobijemo potvrdu da ne radimo samo s pravim stvarima, već da ih činimo ispravno ".

O nagradama je glavni sudac, Graham Miller, izvršni dekan na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Surreyju, izjavio: "Postupak ocjenjivanja za bolje sutra osmišljen je kako bi se osiguralo da WTTC može imati najveće povjerenje u izvanredan doprinos za proglašenje pobjednika. Postupak odabira uključuje pet zasebnih faza za koje koriste stručnjake diljem svijeta kako bi pregledali organizaciju i razgovarali s različitim sudionicima, uključujući lokalne stanovnike, zaposlenike, kupce, dobavljače, vladine institucije i akademike. Nijedan drugi program nagrađivanja ne upućuje procjenitelje da procjenjuju organizacije na licu mjesta, a kao rezultat toga, dobitne organizacije zaslužuju da budu prepoznate kao pravi vođe u održivom turizmu".

Jeff Rutledge, glavni izvršni direktor, AIG Travel: "Naš turizam za bolje sutra dokazuju da je održivi rast moguć, a istovremeno štiti lokalne zajednice i kulturno nasljeđe te smanjuje loš utjecaj na okoliš. Iznenađujuće stvari mogu se postići održivim turizmom, a nadamo se da će drugi biti dovoljno inspirirani da djeluju nakon što saznaju više o ovogodišnjim pobjednicima."

 

O WTTC-u

Svjetsko turističko i turističko vijeće je svjetsko tijelo na gospodarskom i društvenom doprinosu Travel & Tourism. Ono promiče održivi rast sektora, radeći s vladama i međunarodnim institucijama za stvaranje radnih mjesta, poticanje izvoza i stvaranje napretka. Svake godine WTTC, zajedno s Oxford Economics, proizvodi svoj vodeći izvještaj o gospodarskim učincima koji gleda na socioekonomske prednosti putovanja i turizma na globalnoj, regionalnoj i državnoj razini. Ove godine izvješće pokazuje podatke o 25 regionalnih grupacija i 185 zemalja.

Putovanje i turizam ključni je pokretač ulaganja u svijetu i gospodarskog rasta. Sektor pridonosi 8,3 trilijuna dolara ili 10,4% globalnog BDP-a, kada se uzmu u obzir svi izravni, neizravni i inducirani učinci. Sektor također ima 313 milijuna radnih mjesta ili jedan od deset radnih mjesta na planeti.

Više od 25 godina WTTC je bio glas ove industrije na svjetskoj razini. Članovi su čelnici, predsjednici i glavni rukovoditelji vodećih privatnih turističkih i turističkih tvrtki, koji donose stručna znanja koja vode vladajuću politiku i odlučivanje te podižu svijest o važnosti sektora.

Globalni summit WTTC-a okuplja više od 800 delegata kako bi razgovarali o mogućnostima, izazovima i pitanjima s kojima se suočava industrija, a nagrade Turizam za bolje sutra prepoznaju moć industrije da bude pozitivna snaga u održivosti.

  isprintaj članak