Sadnja jagoda
Stari višegodišnji rasad jagoda zaražen je štetnim kukcima, gljivicama, virusima i nematodama. ...
Sauna ili ipak parna kupelj?
Ipak parna kupelj ima određenu prednost pred saunom. ...


Anketa
NALAZITE SE U > Vijesti
Tradicionalni susret turističkih djelatnika te svih sudionika u turističkom sustavu Hrvatske
Objavljeno: 31.07.2017. 22:08  
Dani Hrvatskog turizma 2017. godine u Malom Lošinju 25. i 26. listopada 2017. godine
Dani Hrvatskog turizma 2017. godine u Malom Lošinju 25. i 26. listopada 2017. godine

Tradicionalni susret turističkih djelatnika te svih sudionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske - Dani hrvatskog turizma (DHT) održat će se, u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice, 25. i 26. listopada 2017. godine u Malom Lošinju.

Gari Cappelli, ministar turizma, izjavio je kako siguran da će se u godini kada Lošinj obilježava 130 godina turizma te jedna od perjanica hrvatskog hotelijerstva lošinjska tvrtka Jadranka, 70 godina svog poslovanja, Lošinjani pokazati kao izvrsni domaćini i suorganizatori. „Cilj nam je daljnje poticanje turizma na hrvatskim otocima, ali i na kontinentalnom djelu Hrvatske, pa u duhu toga podržavam prijedlog da se iduće godine DHT održi u kontinentalnom djelu naše zemlje, odnosno u jednoj od slavonskih odredišta te da se na taj način dodatno u turističkom segmentu potaknu kontinentinetalni sudionici u turizmu“.

DHT svake godine okuplja preko 1000 ljudi, a ove godine sudionike očekuju zanimljiva predavanja, radionice i skupovi, između ostaloga na temu svjetskih turističkih trendova, izgradnje nacionalnih turističkih brandova, te uloge nacionalnih turističkih organizacija u sustavu turizma; predviđanja i prognoza turističkih kretanja u narednim godinama; održivom turizmu za održivi razvoj, regionalnim centrima kompetencija itd.

Od priznatih stručnjaka iz područja turizma, dolazak na DHT potvrdili su direktorica za strategije i komunikacije britanske nacionalne turističke organizacije Visit Britain, Patricia Yates koja će okupljenima predstaviti praktično iskustvo i znanje u području brandiranja i promidžbe turizma Velike Britanije. Organizacija Visit Britain jedna je od najsnažnijih turističkih organizacija na svijetu čije su djelatnosti vezane uz promidžbu nacionalnog turističkog proizvoda posebno usmjerene na digitalni sadržaj, rast ulaganja u promidžbu na stranim tržištima te na jačanje poslovnih putovanja i skupova. Uz nju, o izgradnji nacionalnih turističkih brandova govorit će direktorica Nacionalne turističke organizacije Slovenije, Maja Pak, te čelnik nacionalne turističke organizacije Portugala, Turismo de Portugal.

Na Lošinju se očekuje i generalnog menadžera Baskijskog kulinarskog centra, Joxe Mari Aizeg koji će sudjelovati u dijelu posvećenom centrima kompetencija, odnosno predstavit će način rada centra u kojem djeluje. Naime, španjolska pokrajina Baskija predstavlja najsnažniju španjolsku te jednu od najpoznatijih svjetskih gastronomskih regija, a Baskijski kulinarski centar je visokoškolska ustanova koja se bavi istraživanjem i promidžbom hrane, uz naglasak na suvremeno kuharstvo i nove načine povezivanja tehnologije, znanosti i gastronomije.

Na skupu će posebno biti obrađena tema održivog razvoja, budući da je 2017. godina od Ujedinjenih naroda proglašena „Međunarodnom godinom održivog turizma za razvoj". Također, održat će se i tradicionalni okrugli stol predstavnika Vlade RH s turističkim djelatnicima, a dodijelit će se i godišnje hrvatske turističke nagrade.

  isprintaj članak