Magarac
U oba Zavjeta magarca se spominje čak 173 puta. ...
Batman u Turskoj
Turisti ne odole slikati se. ...
Nevjerojatni zakoni o seksu
Prevarena žena smije ubiti svoga supruga, ali isključivo golim rukama. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Posjetitelji mogu iskusiti emotivne “crtice” iz života stvarnih ljubavnih parova
Objavljeno: 11.05.2018. 13:46  
Dubrovnik prvi u svijetu dobio “Muzej ljubavnih priča”
Dubrovnik prvi u svijetu dobio “Muzej ljubavnih priča”
  • Dubrovnik prvi u svijetu dobio “Muzej ljubavnih priča”

Kulturno - turistička ponuda Dubrovnika ovih je dana dodatno obogaćena novim, jedinstvenim zabavno - izložbenim prostorom koji je udomio prvu svjetsku zbirku prikupljenih i poklonjenih ljubavnih priča i predmeta velike sentimentalne vrijednosti.

Posjetitelji "Muzeja" ljubavnih priča (eng. Love Stories Museum) u prigodnom okruženju mogu iskusiti emotivne “crtice” iz života stvarnih ljubavnih parova koji su neke od svojih najintimnijih životnih trenutaka odlučili podijeliti s dubrovačkom publikom i posjetiteljima. Među brojnim izlošcima našla se tako suvenirska šalica iz Švedske koja je neočekivano povezala rastavljenu Amerikanku i Francuza, priča o mladiću koji je svoju buduću suprugu upoznao na sprovodu, kao i osjećajna priča o paru pred razvodom koji je odlučio svom braku dati posljednju priliku.

Posjetiteljima će sigurno biti zanimljive izložene izvorne povijesne priče, legende i romantični običaji dubrovačkog kraja, a tu je i kutak za ljubitelje popularnih filmskih i TV uspješnica koje su se snimale u Dubrovniku - poput neizostavne “Igre prijestolja”, “Ratova zvijezda” i “Robina Hooda”.

I obožavatelji glazbenih nota doći će na svoje i možda se prvi put upoznati s do sada malo poznatim pojedinostima iz osobnog života legendarnih svjetskih glazbenika, a bit će otkrivene i osobe koje su nadahnule stvaranje najpoznatijih ljubavnih pop i rock pjesama svih vremena.

Najmlađi posjetitelji dobili su svoju dječju sobu, dok se svi odrasli posjetitelji i parovi mogu potpisati na “Ljubavni zid” te ostaviti svoju zajedničku fotografiju ili selfie i tako pomoći osmisliti jedinstvenu posvetu svim zaljubljenima koji su posjetili Dubrovnik, a parovi koji smatraju da je upravo njihova osobna ljubavna priča dovoljno zanimljiva i posebna za uvrštavanje u izložbenu kolekciju - mogu se slobodno javiti u “Muzej” ljubavnih priča.

Novootvoreni “Muzej” ljubavnih priča može se od jučer,10. svibnja, posjetiti u neposrednoj blizini stare dubrovačke gradske jezgre.

  isprintaj članak