Francuske riječi koje često koristimo
Znate li da su i plafon, karniša, frizer, sos također francuske riječi? ...
Ekstravagantni policijski automobili
Pokušaj bijega vozača bio bi beskoristan: RS-Chevy nije opremljen samo s 5.7 litarskim motorom nego i sa skrivenim oružjem. Zahvaljujući ubrizgavaču plina Super ...
Facebook i Google maps najviše troše bateriju mobitela
Wheater Chanel i Google maps koji stalno rade u pozadini i pravi su gutači energije. ...


Anketa
NALAZITE SE U > Vijesti
Kroz projekt Eco Heritage Task Force je naglašena potreba za očuvanjem prirodne i kulturne baštine
Objavljeno: 02.08.2017. 08:43  
Eco Heritage Task Force u Ninu do 12. 8. 2017.
Eco Heritage Task Force u Ninu do 12. 8. 2017.
  • Eco Heritage Task Force u Ninu do 12. 8. 2017.

U Ninu od 23. srpnja do 12. kolovoza boravi 40 mladih dobrovoljaca u organizaciji Hrvatske matice iseljenika, Grada Nina, Turističke zajednice grada Nina, te uz suradnju ninskog komunalnog poduzeća Komunalac Nin d. o. o., Osnovne škole '"Petar Zoranić'" Nin i Solane Nin. Dobrovoljci rade na očuvanju baštine te očuvanju prirodnih i kulturnih ljepota ninskog kraja na različitim mjestima. Polaznici projekta pristigli su iz 15 zemalja svijeta: SAD-a, Brazila, Argentine, Australije, Bolivije, Ekvadora, Južne Afrike, Bugarske, Rumunjske, Makedonije, Španjolske, Slovačke te Bosne i Hercegovine i većinom su potomci hrvatskih iseljenika.

Kroz projekt Eco Heritage Task Force je naglašena potreba za očuvanjem prirodne i kulturne baštine pa je partner u ostvarenju godinama Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te lokalna zajednica u kojoj se projekt izvodi. Ove godine to je grad Nin, bogat povijesnim sadržajima i turistička odredište koju će kroz projekt Hrvatske matice iseljenika, upoznati i mladi ljudi iz svijeta.

Projekt Eco Heritage Task Force započet je u jeku hrvatskih ratnih stradanja 1992. godine, a iseljenička ga je mladež prihvatila, oplemenila i s velikom voljom nastavila održavati. Prepoznavši vrijednost ovoga programa, svake se godine hrvatskoj mladeži iz iseljeništva i predstavnicima hrvatskih nacionalnih manjina iz susjednih zemalja pridružuju i njihovi prijatelji iz cijeloga svijeta. I ove godine mladi iznad 18 godina rade na zaštiti okoliša, obnavljajući dijelove hrvatskoga prirodno-spomeničkog i kulturno-povijesnog prostora. Potreba da se očuva naša baština je izazov, stoga je uključivanje mladih iseljenika prirodna potreba jer i oni potječu iz Hrvatske te gaje želju da pridonesu očuvanju njenog prirodnog okoliša i dobara i tako bolje upoznaju domovinu.

Projekt je dosada održan na Plitvicama, u Skradinu, Trstenu, na Ugljanu, u Daruvaru, na Školjiću, u Puli, Motovunu, Dugoj Resi, Bakru, Zaostrogu, Koprivnici, Rovinju, te dva puta u Stonu, Visu i Šibeniku.

  isprintaj članak