Hrvatska je po broju hotelskih kreveta na dnu Europe
Grčka i Španjolska imaju više od 70% hotelskih ležaja u ponudi smještaja. ...
Roboti koji brinu o nama
Kada je robot sposoban je razgovarati i nastupiti s govorom i odgovarati na razne upite. ...
Anketa


Bogat četverodnevni program s ponudom ukusne hrane i najboljih vina
Objavljeno: 06.10.2017. 09:33  
Good Food Festival Dubrovnik od 19. do 22. listopada 2017.
Good Food Festival Dubrovnik od 19. do 22. listopada 2017.

U Turističko zajednici grada Dubrovnika osmislili su poslasticu za sve ljubitelje dobre hrane koja će biti održana od 19. do 22. listopada i obuhvatiti brojne događaje. Bogat četverodnevni program četvrtog izdanja Good Food Festivala imat će bogatu ponudu ukusne hrane i najboljih vina.

Festival uključuje razna događanja sva četiri dana festivala: kušanje vina, sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda, gastronomske obilaske, posebnu festivalsku ponudu slastica, posebne menije po cijeni od 100 kuna u 28 dubrovačkih restorana i Dane slavonske kuhinje u restoranu Mimoza.

Na festivalu sudjeluje više od 50 ugostiteljskih objekata: 30 restorana s posebnim festivalskim menijima, četiri vinska bara koji organiziraju kušanje vina, četiri hotela, nekoliko slastičarni i prva dubrovačka pivovara, kao sasvim nova ponuda za ljubitelje piva te brojni drugi ugostiteljski objekti koji sudjeluju na tradicionalnoj Dubrovačkoj trpezi.

Na festivalu sudjeluju poznati kuhari Priska Thuring, Ivan Pažanin i Ozgur Donnertas, voditelji raznih prezentacija i radionica: Marina Žibert Ercegović, Tereza Poljanić, Maja Brekalo, Jadranka Ničetić, Lucija Tomašić, Antonia Medo, udruga Deša i udruga Škola iz Majkova, gosti s otoka Krka iz Vinotela, prvog vinskog hotela u Hrvatskoj i gosti iz Vukovarsko-srijemske županije koji nam donose tradicionalna jela i vina.

 

Good Food Festival ima i poučni i dobrotvorni značaj

Iz programa izdvajamo sedam radionica koje će se održavati u uredu Turističke zajednice grada Dubrovnika na Brsaljama, četiri radionice pripreme tradicionalnih slastica Humanitarne udruge Deša te dvije radionice branja maginja, kuhanja džema i branja jestivog bilja Udruge Škola iz Majkova, večere s poznatim kuharima Priskom Thuring uz pratnju pjevačice Zorice Kondža i Ivanom Pažaninom, Dubrovačku trpezu i svečanu završnicu festivala na humanitarnoj gala večeri u hotelu Rixos Libertas Dubrovnik, uz nastup poznatog pjevača Giuliana. Cijeli prihod dobrotvornee gala večere u hotelu Rixos Libertas Dubrovnik najmijenjen je udruzi Dva skalina.

Ove godine je organizirano posebno stručno vođenje za učenike Privatne gimnazije Dubrovnik na temu "Marin Držić i dubrovačka renesansna kuhinja" koje je TZ grada Dubrovnika organizirala u suradnji s Domom Marina Držića. Također će za učenike Turističko ugostiteljske škole Dubrovnik biti održana posebna radionica pod nazivom "Pasta i razgovori o hrani" pod vodstvom Marine Žibert Ercegović.

  isprintaj članak