Berlin: Pij i ne razmišljaj!
Mnogim mladim strancima fućka e za berlinske znamenitosti, ali zato vape za jeftinim njemačkim alkoholom. ...
Divlja svinja osvaja nove površine
Ako koja krmača strada, praščiće posvoji druga. ...


Anketa
Uzbudljivo planinarsko iskustvo kroz dva nacionalna parka i park prirode
Objavljeno: 10.06.2017. 14:51  
Highlander Velebit – uzbudljiva pustolovina kroz prirodne ljepote od 9. do 14. rujna 2017.
Highlander Velebit – uzbudljiva pustolovina kroz prirodne ljepote od 9. do 14. rujna 2017.

Highlander Velebit petodnevno je planinarsko iskustvo koje će se održati od 9. do 14. rujna 2017. godine, a na kojem će sudionici savladavati uzbudljivu stazu dugu 104 km. Staza prolazi kroz ljepote čak dva nacionalna parka: Sjeverni Velebit i Paklenicu, te kroz Park prirode Velebit. Planinari će sa Zavižanu po dionicana krenuti unaprijed određenom stazom prema cilju koji se nalazi u Starigradu, a cjelokupni put trebaju proći u pqt dana noseći vlastitu opremu i osnovne namirnice.

Ovo događanje u organizaciji Planinarskog kluba Gorštak nije namijenjeno isključivo dugogodišnjim planinarima i rekreativcima, već je zanimljivo i poticajno i za početnike koji će na siguran način doživjeti sve čari planinarenja. Staza kojom se prolazi je na određenim mjestima zahtjevnija, no uz prave pripreme čak i oni kojima je planinarenje nepoznanica mogu stići do cilja. Za sigurnost sudionika, osim medicinskog osoblja, brine i Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS).

Cilj planinarske pustolovine Highlander Velebit je promicanje zdravog načina života kroz kretanje i boravak u prirodi te poduku javnosti o sigurnom planinarenju. Osim što Velebit osvaja netaknutom divljinom i brojnim stazama, organizatori smatraju kako će pridonijeti i razvoju turizma.

Kotizacija za sudjelovanje na Highlander Velebit iznosi 950 kuna te uključuje ukupno tri topla obroka, suhe obroke i vodu na odmorištima diljem staze, proijevoz do početne točke te medalju i certifikat za svakog sudionika koji prođe cijelu stazu. Natjecanje ima i humanitarnu notu pa su tako organizatori odlučili 50 kuna od svake startnine pokloniti za obnovu skloništa Vlaški Grad u Paklenici.

Zainteresirani se mogu prijaviti za sudjelovanje na Highlanderu putem službene web stranice na kojoj se nalaze pojedinosti o događanju.

Fotografija: Marko Katić

 

  isprintaj članak