Vrijeme je za manje poznata odredišta
Na popisu se nalaze i države ne toliko popularne kod nas. ...
Muški putnici u zrakoplovima sve teži
Troškovima prometa pridonose i sve teži putnici. ...
Većinu odluka donesenih na Novu godinu zaboravimo
Većina se odlučuje za kretanje, promjenu prehrane i liječničke kontrole ...


Anketa
Uzbudljivo planinarsko iskustvo kroz dva nacionalna parka i park prirode
Objavljeno: 10.06.2017. 14:51  
Highlander Velebit – uzbudljiva pustolovina kroz prirodne ljepote od 9. do 14. rujna 2017.
Highlander Velebit – uzbudljiva pustolovina kroz prirodne ljepote od 9. do 14. rujna 2017.

Highlander Velebit petodnevno je planinarsko iskustvo koje će se održati od 9. do 14. rujna 2017. godine, a na kojem će sudionici savladavati uzbudljivu stazu dugu 104 km. Staza prolazi kroz ljepote čak dva nacionalna parka: Sjeverni Velebit i Paklenicu, te kroz Park prirode Velebit. Planinari će sa Zavižanu po dionicana krenuti unaprijed određenom stazom prema cilju koji se nalazi u Starigradu, a cjelokupni put trebaju proći u pqt dana noseći vlastitu opremu i osnovne namirnice.

Ovo događanje u organizaciji Planinarskog kluba Gorštak nije namijenjeno isključivo dugogodišnjim planinarima i rekreativcima, već je zanimljivo i poticajno i za početnike koji će na siguran način doživjeti sve čari planinarenja. Staza kojom se prolazi je na određenim mjestima zahtjevnija, no uz prave pripreme čak i oni kojima je planinarenje nepoznanica mogu stići do cilja. Za sigurnost sudionika, osim medicinskog osoblja, brine i Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS).

Cilj planinarske pustolovine Highlander Velebit je promicanje zdravog načina života kroz kretanje i boravak u prirodi te poduku javnosti o sigurnom planinarenju. Osim što Velebit osvaja netaknutom divljinom i brojnim stazama, organizatori smatraju kako će pridonijeti i razvoju turizma.

Kotizacija za sudjelovanje na Highlander Velebit iznosi 950 kuna te uključuje ukupno tri topla obroka, suhe obroke i vodu na odmorištima diljem staze, proijevoz do početne točke te medalju i certifikat za svakog sudionika koji prođe cijelu stazu. Natjecanje ima i humanitarnu notu pa su tako organizatori odlučili 50 kuna od svake startnine pokloniti za obnovu skloništa Vlaški Grad u Paklenici.

Zainteresirani se mogu prijaviti za sudjelovanje na Highlanderu putem službene web stranice na kojoj se nalaze pojedinosti o događanju.

Fotografija: Marko Katić

 

  isprintaj članak