NALAZITE SE U > Vijesti
Priznanje za Hrvatsku na ruskom tržištu
Objavljeno: 01.12.2017. 16:24  
Hrvatska je proglašena najboljim odredištem za obiteljski odmor u 2017. godini za ruske turiste!
Hrvatska je proglašena najboljim odredištem za obiteljski odmor u 2017. godini za ruske turiste!

Hrvatska je proglašena najboljim odredištem za obiteljski odmor u 2017. godini za ruske turiste! Riječ je o tradicionalnoj godišnjoj dodjeli nagrada u organizaciji National Geographic Russia, a nagradu se dodjeljuje za najbolja odredišta za odmor ruskih turista i to na osnovu glasova čitatelja, kojih je ove godine bilo više od 270.000. Svečana dodjela održana je sinoć u Moskvi, a Hrvatska je pobijedila u kategoriji "Obiteljski odmor" u konkurenciji zemalja kao što su Turska, Bugarska, Grčka, Finska i Cipar.

Hrvatska je tako još jednom dokazala da je prepoznatljivo odredište za obiteljski odmor na ruskom tržištu, odnosno odredište koje ruski turisti svrstavaju u sam vrh poželjnih turističkih odredišta. Nagradu je, u ime Hrvatske turističke zajednice, primio Rajko Ružička, direktor predstavništva HTZ-a, koji se tom prilikom zahvalio na ukazanom povjerenju i nagradi koja će svakako poslužiti i kao dodatni poticaj za buduća djelovanja na ovom, kako je rekao, za hrvatski turizam vrlo važnom tržištu. "Sjajno je to što, unatoč određenim poteškoćama koje su zahvatile ovo tržište, već tri godine zaredom ruski turisti i ruski turistički sektor prepoznaju Hrvatsku kao važnog i pouzdanog partnera", poručio je, dodavši kako ova nagrada potvrđuje dobar položaj naše zemlje na ruskom tržištu. 

Nagrade su dodijeljene i u drugim kategorijama, poput za najbolju ljetno plažno odredište, najbolje zimsko skijašku odredište, najbolje odredište za izlete, enološko- gastronomsko odredište, odredište godine, najbolje egzotično odredište, najbolje odredište za zdravstveni turizam i druge.

Prema podacima sustava eVisitor, u dosadašnjem dijelu turističke godine, s tržišta Rusije ostvareno je više od 132.000 dolazaka i 950 tisuća noćenja, što predstavlja porast u dolascima od 12 posto i noćenjima od 10 posto. Gledajući po odredištima, ruski su turisti najviše noćenja ostvarili u Poreču, Umagu i Dubrovniku.

 

Više o turističkim nagradama pogledajte i saznajte na: http://www.turistplus.hr/hr/o_industriji_medunarodnih_turistickih_nagrada/603/


  isprintaj članak