Berlin: Pij i ne razmišljaj!
Mnogim mladim strancima fućka e za berlinske znamenitosti, ali zato vape za jeftinim njemačkim alkoholom. ...
Divlja svinja osvaja nove površine
Ako koja krmača strada, praščiće posvoji druga. ...


Anketa
NALAZITE SE U
Nenad Bach Band i gosti
Objavljeno: 04.10.2012. 15:45  
Humanitarni koncert za Dječji dom Zagreb 30. 11. 2012.
Humanitarni koncert za Dječji dom Zagreb 30. 11. 2012.

Humanitarni koncert Nenad Bach Banda za Dječji dom Zagreb, Nazorova 49, bit će održan 30. 11. u Koncertnoj dvorani V. Lisinskog s početkom u 20 sati.

Nastupit će Nenad Bach Band u sastavu:

Nenad Bach: vokal, klavir, akustična gitara

Joe DeSanctis: klavijature, prateći vokal, melodika

Richard Lindsey: bas, prateći vokal

Michael O’Keefe: bubnjevi, prateći vokal

Al Orlo: električna gitara

 

Nenad Bach je skladatelj, pjesnik, producent, pjevač te mirovni i socijalni aktivist, ali iznad svega rock & roll glazbenik. U potrazi za slobodom izražavanja i životnim izazovima odlazi, 1984. g., iz Rijeke za New York. Komunikativan i samozatajan, svestran i poseban nalazi zajednički nazivnik s mnogim nadarenim ljudima diljem svijeta, od poznatih glazbenika s Bonom i Pavarottijem do svjetskih voditelja kao predsjednik Clinton ili princeza Diana.

Za vrijeme Domovinskog rata i poraća zdušno i nemilosrdno lobira za svoju domovinu Hrvatsku kroz javne govore, TV pojavljivana na svim kontinentima, putem web stranice www.croatia.org te kreiranjem pjesme Can We Go Higher?, u prijevodu Možemo li se uzvisiti?, s legendarnim američkim glazbenim i glumačkim zvijezdama poput Martin Sheena, Ellen Burstyn, Richie Havensa, Garth Hudsona, Rick Danka, Indigo Girls i mnogim drugim. Pjesmu i poruku mira čulo je preko pola milijarde ljudi. S istom pjesmom nastupa na Wodstocku 1994. i dobrotvornom koncertu Pavarotti and Friends u Italiji.

Gospodin Bach se ponosi s tim da je rock glazbenik, jer je po njemu to najdemokratičnija glazbena forma koja ne gleda u rasu, vjeru ili boju kože, već prihvaća sve koji imaju sličan senzibilitet.

Evo što je napisala Stephanie Silber nakon preslušavanja CD-a All I Want Is Freedom, u prijevodu Sve što želim je sloboda: "To je snažna injekcija rocka prožeta srcem i dušom, prepuna provokativnih tekstova koji prizivaju duh šezdesetih godina te bez straha pitaju i traže odgovore, u uzbudljivom pozivu na akciju, elektrificira, galvanizira, a istodobno očarava".

A što Vera Fabris nakon koncerta u Brooklynu u veljači 2012.: "Hank Saloon u Boerum Hill, Brooklynu, susjedstvu vlastitog uma, s relativno malim, ali moćnim draguljem koji skriva u njemu. Nenad Bach i njegov band su se savršeno uklopiti, prilagodili okolišu, a njihova glazba promicala je mistiku na jednom nedvojbeno osnažujućem načinu. Ne može se izbjeći, a da se čovjek ne pita – Je li publika zna da je pjesmu Vukovar, o hrvatskom gradu koji je postao simbol besmislenog uništavanja, doveo u Brooklyn gospodin Bach i njegov band u obliku Feniksa, koji se uzdiže iz pepela, samo kako bi se uklopili... činilo se kao da je ritam Vukovara, kao i drugih pjesama, postajao sve brži i brži, a njegova tekstura ojačala. Atmosfera je sve više podizala raspoloženje i optimizam, kakve su i ostale pjesme bile. Emocija je, u isto vrijeme, paradoksalno bila teška i lagana, uvijek znakovita, pozitivna i elegantna. U takvom okruženju, što je gotovo postalo kompatibilno, u svojoj veličini, s bezvremenskom crno bijelom fotografijom John Waynea koja je visjela na zidu. Nenad Bach i njegov band je osvojio Hank's Saloon s takvom sigurnošću koja dolazi samo u nekim odabranim vremenima."

Nakon gotovo 30 godina provedenih u svijetu, u potrazi za slobodom, obišavši globus uzduž i poprijeko, Nenad po prvi put dolazi u Hrvatsku sa svojom grupom Nenad Bach Band. Vrijeme je da ne samo Brooklyn već i Zagreb i Hrvatska čuje pjesmu Vukovar te dozna iz prve ruke zašto je svijet zaintrigiran čovjekom sa šeširom ravnog oboda i zašto voli i cijeni ovog hrvatsko američkog umjetnika.

  isprintaj članak