Sadnja jagoda
Stari višegodišnji rasad jagoda zaražen je štetnim kukcima, gljivicama, virusima i nematodama. ...
Sauna ili ipak parna kupelj?
Ipak parna kupelj ima određenu prednost pred saunom. ...


Anketa
Na vinskom maratonu pit će teran koji putuje na Mjesec
Objavljeno: 25.07.2017. 08:37  
Istrian Wine Run 2. rujna 2017. godine u Umagu
Istrian Wine Run 2. rujna 2017. godine u Umagu<br>

Ovogodišnja jedinstvena atletska utrk Istrian Wine Run bit će održana u subotu 2. rujna 2017. i spojiti najzanimljivija mjesta sjeverozapadne Istre s konačnim ciljem u Umagu, a posebna zanimljivost je da će se uz kušanje vina čak 16 istarskih vinara, na ovogodišnjoj utrci iznimno točiti i "svemirski" teran.

"Utrku će pratiti bogati zabavni program uz okrepu s teranima koji idu na mjesec pod sloganom „Legalise it“, a po svemu sudeći i završničko vino, koje će dobiti svi koji uspješno završe utrku, bit će jedan od tih terana. Naime, ovaj teran se miješa s 56 najboljih terana ostalih istarskih vinara i putuje na mjesec u sklopu Google Lunar X natječaja u kojemu sudjeluje i hrvatski Team Synergy Moon", objasnio je Senad Hodžić, organizator utrke, dodavši kako je, sukladno željama sudionika, ovogodišnja utrka pomaknuta s nedjelje ujutro na subotu poslijepodne, što jamči odličnu zabavu do večernjih sati.

Trkači se mogu natjecati u tri kategorije, maratonu, polumaratonu i štafeti, koju čine tri dionice po 7 kilometara, a za pripadnike medije organizirana je i posebna novinarska štafeta. Bez obzira što je u ovoj utrci dobra zabava na prvom, a rezultat u drugom planu, pobjednike i dalje očekuju privlačne nagrade koje se mjere u litrama. Tako najbolje u muškoj i ženskoj kategoriji očekuje količina vrhunskog vina razmjerna njihovoj kilaži, a posebne nagrade pripremljene su i za najbolje timove u štafetama, kao i za najljepše maske.

Posjetitelji će doživjeti izvornu istarsku gostoljubivost i uz tradicionalne domaće zalogaje, a djecu zabava i različite radionice, te dječja utrka u subotu u 10 sati. 

Istrian Wine Run je jedinstvena atletska utrka koja spaja natjecateljsko trčanje i kušanje vrhunskih istarskih vina, pokrenuta po uzoru na legendarni francuski Marathon du Médoc s ciljem promidžbe ponude vina i jela sjeverozapadne Istre, te obogaćivanje turističkog sadržaja.

  isprintaj članak