NALAZITE SE U > Vijesti
Iz Zagreba za Seoul izravno 2019. godine
Objavljeno: 30.11.2017. 09:51  
Južnokorejski Jin Air planira letove iz Zagreba i Beograda
Južnokorejski Jin Air planira letove iz Zagreba i Beograda

Južnokorejski niskotarifna zrakoplovna tvrtka Jin Air najavio je pokretanje letova za Zagreb i Beograd, kao dio svojeg širenja u Europu. Govoreći na konferenciji za novinare u Seoulu, Jung-ho Choi, izvršni direktor te zrakoplovne tvrtke, izjavio je kako će se usluge za Budimpeštu i Zagreb uvesti 2019., a za Bukurešt i Beograd u 2020. godini. Time ova podružnica tvrtke Hanjin holdinga, koja također upravlja nacionalnim zrakoplovnim prijevoznikom Korean Air, nastoji osigurati neusporedivu konkurentsku prednost kroz promjene svojih srednjih i dugih ruta. "Letjet ćemo visoko kako bismo postali azijski reprezentativni niskotarifni prijevoznik i konačno najbolji industrijski igrač na svijetu", rekao je Choi. Dodao je: "2020. godine u Jin Airu planiramo letjeti na 52 domaće i međunarodne linije."

Jin Air je jedina niskotarifna zrakoplovna tvrtka u Koreji koja posluje s velikim zrakoplovima, s četiri Boeinga 777-200ER u svojoj floti, od kojih svaki raspolaže s 48 economy plus sjedala i 345 standardnih sjedala u ekonomskoj klasi. Lete na mreži srednjih i dugih letova uključivo za Honolulu, Cairns u Australiji, kao i Kota Kinabalu u Maleziji, s time da će od u siječnja letjeti i u Johor Bahru, drugi po veličini grad u Maleziji, koji će služiti kao alternativa skupom Singapuru. Takvi napori pomogli su Jin Airu ostvariti dobit od 60,6 milijuna eura tijekom prva tri tromjesečja ove godine. Nositelj ima ugovore o codeshareu s Korean Airom, JetStarom i, od ovog siječnja, s Etihad Airwaysom. Uz navedene zrakopolove, zrakoplovna tvrtka također ima 21 Boeing 737-800s u svojoj floti.

 

Gotovo 400.000 korejskih turista godišnje posjeti Hrvatsku

Prošle godine je 377.779 korejskih turista posjetilo je Hrvatsku, koja je postala sve popularnija u zemlji nakon što je snimljeno nekoliko reality showova na mjestima poput Dubrovnika.* U južnokorejskoj putničkoj agenciji Hana Tour, rekli su kako se Hrvatska pojavljuje kao jedna od najpoželjnijih odredišta za Korejce koji posjećuju Europu. U Korean Airu, koji godišnje ima desetak ljetnih čartera letova od Seoula do Zagreba, ranije je rečeno kako razmišljaju o proširenju na hrvatskom tržištu s dolaskom dodatnih Dreamliner zrakoplova 2019. godine.

S druge strane, Suh Hoon-Taik, zamjenik ministra za civilno zrakoplovstvo Vlade Republike Koreje, izjavio je kako bi se u skoroj budućnosti mogao uspostaviti let između Seoula i Beograda, a trenutačno se Incheon International Airport Corporation, koji je u vlasništvu države, natječe za 25-godišnju koncesiju zračne luke Beograd Nikola Tesla. "Postoji zanimanje za obje strane da uspostave zakazane letove između Koreje i Srbije, a mi ćemo izraditi studiju kako bismo utvrdili postoji li dovoljno zanimanje putnika. Preduvjet za ove letove je Sporazum o zračnom prijevozu koji je prošle godine zaključen sa Srbijom. Također se pomaže u povećanju suradnje Air Serbie i korejskih prijevoznika ", rekao je zamjenik ministra. 

_____________________________

*Više o tome na:

http://www.turistplus.hr/hr/spomenka_saraga_mi__filmasi_dovedemo_vise_gostiju_negoli_neke_turisticke_agencije/3587/

  isprintaj članak