Francuske riječi koje često koristimo
Znate li da su i plafon, karniša, frizer, sos također francuske riječi? ...
Ekstravagantni policijski automobili
Pokušaj bijega vozača bio bi beskoristan: RS-Chevy nije opremljen samo s 5.7 litarskim motorom nego i sa skrivenim oružjem. Zahvaljujući ubrizgavaču plina Super ...
Facebook i Google maps najviše troše bateriju mobitela
Wheater Chanel i Google maps koji stalno rade u pozadini i pravi su gutači energije. ...


Anketa
Besplatno oslikavanje keramičkih pločica bojama i glazurama
Objavljeno: 10.06.2017. 08:22  
Kastav: 15. Vela umjetnička delavnica u subotu i nedjelju 17. i 18. lipnja 2017. godine
Kastav: 15. Vela umjetnička delavnica u subotu i nedjelju 17. i 18. lipnja 2017. godine
  • Kastav: 15. Vela umjetnička delavnica u subotu i nedjelju 17. i 18. lipnja 2017. godine
  • Kastav: 15. Vela umjetnička delavnica u subotu i nedjelju 17. i 18. lipnja 2017. godine
  • Kastav: 15. Vela umjetnička delavnica u subotu i nedjelju 17. i 18. lipnja 2017. godine

U subotu i nedjelju 17. i 18. lipnja 2017. godine, u organizaciji Turističke zajednice grada Kastva, pod pokroviteljstvom grada Kastva i uz partnera Udrugu Kastafsko kulturno leto održat će se petnaesta po redu Vela umjetnička delavnica, manifestacija izložbenoga, prodajnoga i nagradnog karaktera.

Ove godine manifestacija je produžena na dva dana kako bi se sudionicima omogućilo više vremena stvaranja u Ex tempore kategoriji, na koju će se zainteresirani moći prijaviti u subotu 17. lipnja (od 16 do 20 sati) i u nedjelju 18. lipnja (od 9 do 14 sati).

 

Prvoga dana, u subotu 17. lipnja, šetalište Fortica s prekrasnim pogledom na Kvarner i Učku poslužit će kao izvrsna kulisa u činu stvaranja nekog umjetničkog djela. Upravo je kastavska Fortica sa svojim dojmljivim vidikovcem predviđena isključivo za Ex tempore kategoriju oba dana odvijanja likovne manifestacije.

Osim Ex temporea od 16 do 17,30 sati ondje će svi zainteresirani moći sudjelovati u oslikavanju keramičkih pločica bojama i glazurama, te paljenju istih u raku peći od do 20 sati. Besplatnu radionicu ''Raku igraonica'' održat će Udruga keramičara Interinova iz Matulja, čiji članovi su priznati hrvatski, talijanski i slovenski keramičari.

Izlagački dio 15. Vele umjetničke delavnice slijedi u nedjelju, 18. lipnja.

Proglašenje pobjednika upotpunit će vokalno-instrumentalni sastav A.R.I.'S.

Nagrade će biti dodijeljene u dvije kategorije – nagrada stručnog žirija za najbolje umjetničko djelo i nagrada stručnog žirija u kategoriji Ex tempore.

Tijekom dana pod Gradskom ložom moći će se razgledati i izložbu radova s umjetničke radionice „Raku igraonica" udruge Interinova iz Matulja, koja će u istom prostoru održati i predavanje „Keramika kroz povijest“.

  isprintaj članak