Turcizmi u hrvatskom i zanimljivosti o njima
Mi koristimo turcizme iz doba Otomanskog carstva, a ne suvremene turske države. ...
Tajne stakla: obično staklo, kristalin i kristal
Standardi i opremljenost ugostiteljskog objekta se, barem što se čaša tiče, najviše ocjenjuje prema vinskim čašama. ...
Najbolji položaji u seksu (spolnom odnosu)
Mnoge žene se ne usude priznati voljenom da ne uživaju u spolnom činu! ...


Anketa
NALAZITE SE U > Vijesti
Melkior Bašić je predstavio izvorno bilje i lokalne namirnice u kuhinji
Objavljeno: 28.11.2017. 18:06  
Kuhar Melkior Bašić predstavio Hrvatsku na Chefs World Summitu u Monaku
Kuhar Melkior Bašić predstavio Hrvatsku na Chefs World Summitu u Monaku

Na slici: Rikardo Hesky, Melkior Bašić, Goran Filipović

 

Kao jedini predstavnik Hrvatske na Chefs World Summitu sudjelovao je mladi i perspektivni kuhar Melkior Bašić. Glavni chef a la carte restorana Alfred Keller Boutique Hotela Alhambra na otoku Lošinju, Melkior Bašić bio je sudionik rasprave pod nazivom "Divlja berba u okolnom području". Najboljim kuharima iz cijeloga svijeta govorio je o izvornom bilju i lokalnim namirnicama u kuhinji s obzirom na poseban način kuhanja koji njeguje. Uz Melkiora Bašića, svjetski susret visoke gastronomije u veličanstvenom prostoru Grimaldi Foruma u Monaku okupio je 1500 kuhara i ugostitelja iz 34 zemlje, više od 100 kulinarskih zvijezda te čak 150 ekskluzivnih brendova.

U organizaciji Gault&Millau Croatia, mladi chef restorana Alfred Keller lošinjske Alhambre našao se uz bok vodećim svjetskim kuharima – Francuzu Regisu Marconu, okrunjenim s pet Gault&Millau kapica i tri Michelinove zvjezdice, Španjolcu Joanu Rocu, okrunjenom s tri Michelinove zvjezdice, Francuzu Edouardu Loubetu, okrunjenom s pet Gault&Millau kapica i dvije Michelinove zvjezdice i drugima. Početak je to promidžbe hrvatske gastronomije i kuhara u organizaciji Gault&Millau Croatia. Ovo je prvi put da jedan hrvatski kuhar sudjeluje kao sudionik rasprave na ovoj kulinarskoj priredbi koja svake godine okuplja najbolje kuhare okrunjene Michelinovim zvjezdicama, Gault&Millau kapicama i drugim prestižnim međunarodnim nagradama.

  isprintaj članak