Magarac
U oba Zavjeta magarca se spominje čak 173 puta. ...
Batman u Turskoj
Turisti ne odole slikati se. ...
Nevjerojatni zakoni o seksu
Prevarena žena smije ubiti svoga supruga, ali isključivo golim rukama. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Produžen rok za prijavu filmova na Međunarodni studentski filmski festival – STIFF!
Objavljeno: 03.05.2018. 12:20  
Međunarodni studentski filmski festival (STIFF) od 18. do 21. listopada u Rijeci
Međunarodni studentski filmski festival (STIFF) od 18. do 21. listopada u Rijeci

U konkurenciju za STIFF-ove nagrade ulaze studentski igrani, dokumentarni i animirani filmovi u trajanju do 60 minuta, nastali u razdoblju nakon 1. siječnja 2016. godine. Prijave su otvorene i za radove mladih autora tj, filmove koje su studenti režirali nakon završetka filmske škole.

 

Produženi rok za prijave je 15. svibnja 2018., a filmove se prima isključivo preko Film Freeway platforme: (https://filmfreeway.com/festival/StudentInternationalFilmFestivalSTIFF).

 

Žiri festivala birat će najbolji igrani, dokumentarni, animirani i eksperimentalni film, a i publika će imati priliku izabrati pobjednika. Posebna priznanja mogu biti dodijeljena izuzetnim talentima.

Ovogodišnje izdanje festivala posebnu pažnju pridati će filmovima s temom “snovi“, a u pripremi je i poseban program kratkog eksperimentalnog filma.

***

Međunarodni studentski filmski festival / Student International Film Festival (STIFF) prvi je hrvatski međunarodni festival posvećen isključivo studentskom i debitantskom filmu. U 2018. godini održat će se 5. izdanje, u riječkom Art-kinu, od 18. do 21. listopada.

Festival je pokrenut u produkciji Filmaktiva i Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci (SKC), a ima za cilj predstavljanje najboljeg od svjetske studentske filmske produkcije. Posvećen je promociji studentskih filmskih radova i osnaživanju filmske i video industrije u Hrvatskoj i u regiji. Pružajući uvid u radove kolega filmaša, potiče razmjenu ideja i prekograničnu suradnju u području filma, videa i animacije.

  isprintaj članak