NALAZITE SE U > Vijesti
Poljički soparnik, palačinke Milky Whwy, šiš-kobas, germknedli...
Objavljeno: 28.11.2017. 17:44  
Najbolja zabava na Adventu u Klovićevim dvorima
Najbolja zabava na Adventu u Klovićevim dvorima
  • Najbolja zabava na Adventu u Klovićevim dvorima
  • Najbolja zabava na Adventu u Klovićevim dvorima

Godinu dana nakon što je očarao posjetitelje zagrebačkog Adventa te osvojio društvene mreže, Advent (Došašće) u Klovićevim dvorima i ove blagdane nastavlja grijati sve posjetitelje Gornjeg grada koji žele osjetiti "drugačiji" i jedinstveni Advent u Zagrebu.

Za dobro ozračje i najbolju zabavu u gradu pripremljen je bogati koncertni program koji će započeti koncertom grupe Detour, 3. prosinca u 20 sati. U nastavku petkom i subotom će nastupati: Ljetno kino, Marko Tolja, Kuzma&Shaka Zulu, Songkillersi, Šajeta, Cubismo, Vatra i Dino Dvornik Tribude band. Uvod u večernji party subotom na programu je Grinč@Grič špica party od ranih prijepodnevnih. Nedjeljom će pravu blagdansko ozračje u popodnevnim satimaupotpuniti glazbeni zborovi.

Jedna od najpoznatijih zanimljivosti koja je obišla svijet zahvaljujući brojnim fotografijama kao „Najljepša adventska fotografija", i ove će sezone privlačiti posjetitelje posebno izrađenim okvirom iz kojeg pada umjetni snijeg, a s pogledom na zagrebačku katedralu. Galerija Klovićevi dvori odlučila je razveseliti i sve posjetitelje izložbi pa će tijekom Došašća galerija petkom i subotom raditi produženo do 22 sata, s time da će od 19 do 22 sata cijena ulaznice za izložbu biti samo 10 kuna.

"Retrospektivna izložba Vaska Lipovca, osebujnog umjetnika hrvatskog i europskog modernizma druge polovine 20. stoljeća moguće je pogledati i tijekom Adventa u Klovićevim dvorima, a od 14. prosinca 2017. do 28. siječnja 2018., posjetitelji će moći razgledati i izložbu poznatog ilustratora i animatora, Zdenka Bašića, dobitnika nagrade 6. bienala ilustracije. Zdenkove priče i ilustracije zasnovane u knjigama i ekranizacijama zaživjeti će i u prostorima Galerije Klovićevi dvori kroz bajkovitu scenografiju koja će zasigurno oduševiti najmlađe posjetitelje" - najavio je ravnatelj Galerije Klovićevi dvori Antonio Picukarić.

„Uz ovu jedinstveno mjesto, koje ćemo ukrasiti s više od 60.000 lampica i brojnim drugim uktrasima, nama je najvažnije da se naši posjetitelji osjećaju ugodno i da se dobro zabave. U u 30 dana nastupit će 25 grupa. Gotovo svaki dan imamo koncerte, a subotom nezaobilazni špica party tijekom dana. Za najmlađe tu će biti posebno zanimljiva slatka priča, a uz sjajnu ponudu jela koja ovog puta donosi brojne novitete poznatih kuhara, neće nedostajati sadržaja za sve generacije", najavila je Sanela Seferagić, direktorica RED agencije, organizatora Adventa u Klovićevim dvorima.

Prvi puta će se na Adventu u Klovićevim dvorima moći kušati Poljički soparnik, koji će svakog dana pripremati obitelj kraj Omiša po tradicionalnoj recepturi. Šiš-kobas zbog kojeg se čekalo u redovima, vraća se s novom poboljšanom inačicom i ove godine, a bit će tu i germknedli Marina Medaka, palačinke Milky Whey i čokoladnih fontana, zapaljenog kuhanog vina i vrućih zimskih koktela po recepturi koktel majstora Swanky Monkey bara. Sve ovo posjetitelji mogu kušati već u četvrtak 30. studenog od 14 sati.

  isprintaj članak