Magarac
U oba Zavjeta magarca se spominje čak 173 puta. ...
Batman u Turskoj
Turisti ne odole slikati se. ...
Nevjerojatni zakoni o seksu
Prevarena žena smije ubiti svoga supruga, ali isključivo golim rukama. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
23. godišnji izbor za 100 vodećih hrvatskih restorana
Objavljeno: 20.12.2017. 09:24  
Najbolji restorani u Hrvatskoj
Najbolji restorani u Hrvatskoj

Na stranici www.gastronaut.hr u tijeku je 23. godišnji izbor za 100 vodećih hrvatskih restorana. Kako bi izbor za naslov vodećih Restauranta Croatica bio što objektivniji svi su pozvani na glasanje.

 

Možete glasati na: www.gastronaut.hr/100-vodecih-restorana/glas/ i time pridonijeti pohvali restoranima u kojima ste bili zadovoljni i istovremeno je to preporuka ostalim gostima.

 

Informacije o projektu "100 vodećih hrvatskih restorana"

Projekt 100 vodećih hrvatskih restorana - Restauranti Croatica je projekt poticaja kvalitete u ugostiteljstvu kroz godišnje izbore vodećih i izdavanje prateće publikacije. Pokrenut je 1995. godine, a osnovna ideja bila je napraviti istraživanje tržišta koji su to restorani koji najbolje zadovoljavaju potrebe gostiju te istaknuti vodeće ne bi li se na taj način potaklo i ostale na poboljšanje kvalitete ponude i usluge. U 1995. godini istraživanjem je bilo obuhvaćeno oko 700 restorana, dok se 2017. godine ta brojka popela na preko 2400 restorana. Dio glasovanja se provodi preko www.gastronaut.hr, a glasači mogu dodatno naglasiti kvalitetu ponude, usluge i uređenosti. Istovremeno glasuju ugostitelji, voditelji restorana za 10 svojih kolega, te ispunjuju upitnike s detaljnim opisom svoje ponude i usluge. Konačnu riječ nakon pregleda svih materijala daje Časni odbor projekta koji i proglašava novu listu 100 vodećih.

Projekt 100 vodećih hrvatskih restorana provodi poduzeće Abisal u suradnji s Udrugom hrvatskih restoratera (ugostitelja). Uspoređujući podatke s upitnika za voditelje restorana iz godine u godinu zamijetili smo porast ponude i pojedinosti koje gosta mogu potaknuti na povratak, dugoročna ulaganja u kvalitetu ponude i školovanost osoblja te brojna događanja po restoranima. Titula 100 vodećih postala je s godinama prestižna, a ugostitelji su svjesni da je i danas mogu obraniti/zaslužiti jedino ukoliko ih preporuče brojni zadovoljni gosti diljem Hrvatske. Dosadašnji nositelji titule imaju istaknutu naljepnicu Restauranta Croatica na ulaznim vratima. Logo Restaurant Croatica koji se nalazi na naljepnici, ujedno je i QR kod koji otvara on-line izdanje knjige na hrvatskom i engleskom jeziku.

100 vodećih restorana predstavlja se svojom ponudom, prirodnim i povijesnim okružjem u istoimenoj godišnjoj ediciji koja svake godine izlazi u tiskovnom i on-line hrvatskom i engleskom izdanju u svibnju/lipnju. Sadržaj edicije proširen je i receptima specijaliteta vodećih kako bi izdanje zadržalo mjesto u kućnoj knjižnici i nakon pojave novih godišnjih izdanja. U knjizi se oglašavaju i proizvođači kvalitetnih i vrhunskih vina i namirnica te gastronomske manifestacije. Nekoliko zadnjih izdanja možete prolistati on-line.

  isprintaj članak