Sadnja jagoda
Stari višegodišnji rasad jagoda zaražen je štetnim kukcima, gljivicama, virusima i nematodama. ...
Sauna ili ipak parna kupelj?
Ipak parna kupelj ima određenu prednost pred saunom. ...


Anketa
NALAZITE SE U > Vijesti
Hotel Esplanade, smješten na glavnom gradskom kupalištu i šetalištu, je najbolji hotel gruopacije Jdran
Objavljeno: 01.08.2017. 11:21  
Obnovljeni crikvenički hotel Esplanade primio prve goste
Obnovljeni crikvenički hotel Esplanade primio prve goste
  • Obnovljeni crikvenički hotel Esplanade primio prve goste

„Esplanade je za nas bio poseban izazov, ne samo radi zahtjevnog projekta u poslovnom i tehničkom smislu već i svojeg povijesnog naslijeđa te velikog zanimanja Crikveničana kod kojih postoji izrazita osjećajna povezanost s Jadranom d.d., a posebno s kultnim hotelima kao što je Esplanade. U Esplanadi ne postoje tipske sobe već je individualan pristup projektiranju, ali i opremanju, dekoraciji i usluzi. Ovo je naš prvi design hotel za koji planiramo dodatno širenje kapaciteta u današnjoj upravnoj zgradi Jadrana te pansionu Slavija koji se nalaze u neposrednoj blizini hotela čime će Esplanade postati integralni hotel. Želim i ovim putem zahvaliti svim izvođačima, kooperantima, nadzornim inženjerima, radnicima, a posebno zaposlenicima Jadrana na doprinosu koji su dali u ovom projektu", izjavio je predsjednik Uprave Jadran d.d. Dino Manestar.

 

Strateškim poslovnim planom Jadrana d.d. iz Crikvenice do 2025. godine upravo je hotel Esplanade, smješten na glavnom gradskom kupalištu i šetalištu, predviđen kao najbolji hotel grupacije Jadran. Hotel je u početku kategoriziran s četiri zvjezdice, a u planu je njegovo podizanje na pet zvjezdica.

Hotel ima 30 soba i 8 apartmana s ukupno 76 kreveta u dva objekta – stari dio izgrađen 1929. godine koji je vraćen u izvorno stanje u kojem se nalazi i restoran te dograđeni dio izgrađen 70-ih godina prošlog stoljeća, a koji je ovim projektom u potpunosti izmijenjen. Recepcija, SPA centar, konferencijska dvorana te dva bara nalaze se u spojnom dijelu koji je ponovno izgrađen iz temelja dok je nekadašnja poznata plesna terasa dobila bazen te veliko sunčalište na četiri razine.

U Jadranu d.d. ponosno ističu hrvatske proizvode ugrađene u hotel, a na podugačkoj listi nalaze se tvornica rasvjete Dekor iz Zaboka čija su sva rasvjetna tijela, Končar koji je opremao kuhinju, Plana stolarija koji su proizveli sve drvene prozore i vrata na staroj zgradi objekta, Pavić plast na čijim će madracima gosti spavati, TT wellness koji je proizveo saune i mnogi drugi. Posebna pažnja posvećena je hortikulturnom uređenju okoliša hotela za što je projektno rješenje izradila tvrtka PZ Oleander, dok je izvođač bilo crikveničko komunalno poduzeće Eko Murvica te tvrtka hortikultura Ćosić koji su ugrađivali travnjake.

Obzirom da se radi o reprezentativnom objektu posebna pažnja posvećena je dizajnu interijera koji potpisuje DP interior design iz Rijeke, a gotovo svaka soba je na neki način drugačija. Sobama prevladavaju foto tapete i fotografije na platnu stare Crikvenice iz arhive najstarije fotografske radnje u Crikvenici Foto Ivančić te namještaj izrađen po mjeri u stolarskoj radionici Bonsai sa Hreljina.

U Esplanadi je zaposleno 35 zaposlenika Jadrana, a u planu je da taj hotel bude otvoren veći dio godine.


  isprintaj članak