Rubac (marama) - lagano, šareno, živahno…
Veći rubac možete prebaciti preko jednog ramena, a ako vam postane hladno, možete ga obaviti i preko drugog. ...
Konjarstvo (konjički sport) u Srbiji
Tinejdžeri koji žele biti džokeji nesmiju, kada odrastu, premašiti 50-60 kilograma težine! ...


Anketa
NALAZITE SE U > Najava zbivanja
KULTURNA INSTALACIJA: Afirmativne pjesme autorice Lee Brezar ponovo na City light plakatima Zagreb plakata u Zagrebu od 8. do 22. lipnja
Objavljeno: 08.06.2017. 09:16  
Odapoeziji na City light plakatima Zagreb plakata u Zagrebu od 8. do 22. lipnja

#odapoeziji projekt je kojim se promovira kultura čitanja poezije, a kako sama autorica kaže da je poezija najkraći put do nečijeg srca, nada se da će i ove godine kampanja biti zapažena.

U svijetu u kojem se sve prodaje i malo što poklanja, ovim projektom autorica pokazuje kako je malo dovoljno da bi se nekoga usrećilo, pa gradu poklanja sedam pjesama na pet mjesta koje pjevaju o ljubavi, promjeni, prilikama, radosti, nesebičnosti i slobodi, s nadom da će njena poezija zaista doći do nekih srca i potaknuti ih na promjenu.

 

“Naravno da ova kampanja ima dvojak cilj; samu promidžbu poezije, te onaj drugi, poziv na promišljanje i promjene načina življenja, mišljenja i poimanja sebe. Svojom afirmativnom poezijom, njenim stihovima: “I pritisni ju čvrsto uz grudi. Mijenjaj se, ohrabri, usudi!” ili “Samo se ljubiti mora, samo to smisla ima jer nemamo kud iz kože, unatoč svemu i svima.”, pokušavam ukazati na vlastite izbore koji su uvijek u našim rukama te na kojima počiva sreća. “Promišljanje o vlastitim postupcima i mijenjanje onih koji nam ne koriste nas oslobađa. Ako to ne činimo, ostajemo u svojoj sebičnosti, začarani vlastitim “Ja, meni, moje”.

 

“…Stresi me ako postanem osorna,

Goropadna i prodorna

Dok krčim samo svoj put,

Ako to dozvolim – stjeraj me u kut.”

 

Mjesta na kojima možete naći pjesme na city lights plakatima su:

          Vukovarska,

•          Savska – Koturaška,

•          Dubrava okretište tramvaja,

•          Heinzelova – Martićeva,

•          Medvešćak – Grškovićeva.

 

  isprintaj članak