Roboti koji brinu o nama
Kada je robot sposoban je razgovarati i nastupiti s govorom i odgovarati na razne upite. ...
Korijeni europskog kršćanstva
Kršćanski pisci crkvene povijesti pridonijeli da se o caru Galeriju stvori loša slika, a njegov edikt prekrije zaborav! ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Ministar Cappelli na konferenciji "Hrvatski turizam 2027" povodom Svjetskog dana turizma
Objavljeno: 28.09.2017. 10:12  
Održana konferencija "Hrvatski turizam 2027"
Održana konferencija

Ministar turizma Gari Cappelli jučer je povodom Svjetskog dana turizma sudjelovao na konferenciji "Hrvatski turizam 2027" na kojoj se raspravljalo o zdravstvenom turizmu i važnim ulaganjima u turizam kao preduvjetima daljnjeg turističkog razvoja. Tom je prilikom istaknuo kako je zdravstveni turizam jedna od najbrže rastućih grana turizma te najavio niz promjena koje su ograničavale razvoj ove grane prethodnih godina. "U Hrvatskoj već postoji organizirani zdravstveni turizam iznimnim mogućnosti koji nas u Ministarstvu turizma, ali i Vladi potiče da budemo što aktivniji te olakšamo poslovanje svih sudionika zdravstvenog turizma kroz izmjene zakona i poticanje ulaganja. U suradnji s Ministarstvom zdravstva u posljednjih smo osam mjeseci pokrenuli stvari koje se nisu događale zadnjih dvadeset godina. Ovim putem najavljujem izmjene Zakona o pružanju usluga u turizmu koje će olakšati poslovanje sudionicima u turizmu", nadodao je ministar Cappelli.

 

Obrativši se okupljenima tijekom rasprave"„Hrvatska-meka europskog zdravstvenog turizma do 2027."  ministar Cappelli naglasio je važnost zajedničke suradnje svih sudionika u zdravstvenom, ali i turizmu općenito te podsjetio na važnost prometne povezanosti Hrvatske s ostatkom svijeta. „Razgovaramo sa zrakoplovnim prijevoznicima i organizatorima putovanja radi boljeg povezivanja i povoljnijih uvjeta letova, ali isto tako ulažemo i u marketing. Posebno ističemo važnost promidžbe pa je tako Hrvatska turistička zajednica ove godine izdvojila dva milijuna kuna za promidžbu zdravstvenog turizma", pojasnio je Cappelli.

Uz ministra Cappellija, na panelu su sudjelovali Nikica Gabrić, predsjednik Uprave i vlasnik klinike "Svjetlost", Dragan Schwartz, ravnatelj poliklinike "Radiochirurgia", Jadranka Primorac, članica odbora klinike "Sv. Katarina", Hrvoje Pezo kao predstavnik Hrvatske komore dentalne medicine, te Marcel Medak, ravnatelj specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Daruvarske toplice.

U nastavku programa konferencije održana je rasprava "Kako osloboditi put kapitalnim investicijama u turizmu?"  na kojem su sudjelovali Martina Dalić, potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta, Tomislav Popović, predsjednik Uprave Maistre, Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamara, Sanjin Šolić, predsjednik Uprave Jadranka Sanjin Šolić te Emanuel Tutek iz Horwath HTL Croatia.

Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica partneri su ove konferencije u organizaciji Jutarnjeg lista kojoj su u žarištu Vladini prioriteti u području turizma, izazovi i mogućnosti hrvatskog zdravstvenog turizma i važnih ulaganja u turizmu.

  isprintaj članak