Turcizmi u hrvatskom i zanimljivosti o njima
Mi koristimo turcizme iz doba Otomanskog carstva, a ne suvremene turske države. ...
Tajne stakla: obično staklo, kristalin i kristal
Standardi i opremljenost ugostiteljskog objekta se, barem što se čaša tiče, najviše ocjenjuje prema vinskim čašama. ...
Najbolji položaji u seksu (spolnom odnosu)
Mnoge žene se ne usude priznati voljenom da ne uživaju u spolnom činu! ...


Anketa
NALAZITE SE U > Vijesti
42. viteško-konjička manifestacija Trka na prstenac u Barbanu (Istra) od 18.-20. kolovoza 2017. godine
Objavljeno: 04.08.2017. 21:33  
Održane kvalifikacije za 42. Trku na prstenac u Barbanu
Održane kvalifikacije za 42. Trku na prstenac u Barbanu
  • Održane kvalifikacije za 42. Trku na prstenac u Barbanu
  • Održane kvalifikacije za 42. Trku na prstenac u Barbanu
  • Održane kvalifikacije za 42. Trku na prstenac u Barbanu

42. viteško-konjička manifestacija Trka na prstenac službeno će početi u petak, 18. kolovoza, podizanjem zastave Trke na barbanskoj placi, a završava natjecanjem za slavodobitnika u nedjelju, 20. kolovoza.

Na ovogodišnju trku bilo je prijavljeno ukupno 19 natjecatelja koji su redovno sudjelovali na treninzima na trkaćoj stazi na Gradišću. Upravo smo jučer, na kvalifikacijama, dobili imena 16 konjanika koji će nastaviti s treningom sve do završnice Trke na prstenac.

Usprkos visokim vrućinama, bilo je puno promatrača, ljubitelja Trke na prstenac ali i inozemnih gostiju koji su s velikim zanimanjem pratili kvalifikacije. Mogli smo se diviti uvježbanosti konja i konjanika. Suživot konja i konjanika je čaroban odnos koji se gradi treninzima i iskustvom.

Prolaz u završnicu Trke na prstenac izborili su sljedeći konjanici: Grabrović Milio, Rojnić Maksimilijan, Špada Goran, Uravić Toni, Osip Stefano, Učkar Silvio, Pliško Sanjin, Radola Nandi, Benazić Stefano, Vale Aleksa, Kancelar Luka, Vlačić Toni, Kancelar Kristijan, Kožljan Bruno, Babić Gvido i Kancelar Andrej.

Pobjednik do iduće Trke postaje "vlasnik" prijelazne skulpture "Prstenac, koju je za tu prigodu u bronci slio akademski kipar Josip Diminić, te Štita – počasne  nagrade predsjednika Republike.

U susret Trci nastavlja se s treninzima, koji su podjednako zanimljiv kako stanovnicima, tako i stranim turistima. Treninzi će se održati četvrtkom u 17 sati na trkalištu Gradišće.

  isprintaj članak