Hrvatska je po broju hotelskih kreveta na dnu Europe
Grčka i Španjolska imaju više od 70% hotelskih ležaja u ponudi smještaja. ...
Roboti koji brinu o nama
Kada je robot sposoban je razgovarati i nastupiti s govorom i odgovarati na razne upite. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Najbolje odredište jugoistočne Europe na području kongresnog turizma
Objavljeno: 06.10.2017. 09:52  
Opatiji dodijeljena nagrada Brand Leader Award 2017
Opatiji dodijeljena nagrada Brand Leader Award 2017

Opatiji je jučer u beogradskom Sava centru na konferenciji "Turističko tržište Jugoistočne Evrope - SEET 2017", koja se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije Republike Srbije, dodijeljena nagrada Brand Leader Award 2017 za „najbolje odredište u jugoistočnoj Europi u području kongresnog turizma, kao vodećoj u postavljanju novih standarda u konkurentnosti kroz organizacijsku i operativnu izvrsnost, stalne inovacije i ulaganja, multidisciplinarnost sadržaja i usluge najviše kvalitete". Nagradu su preuzele gđa Vera Aničić, zamjenica gradonačelnika Grada Opatija i Suzi Petričić, direktorica Turističke zajednice grada Opatija.

U radnom dijelu konferencije SEET 2017 gospođa Aničić je predstavila turističku ponudu grada Opatija u okviru panel rasprave pod nazivom "Magično iskustvo tokom svih godišnjih doba", a koju je pratilo više od 400 sudionika: turističkih djelatnika, medija i predstavnika državnih i lokanih uprava, javnih i financijskoj institucija iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Kine, Crne Gore, Makedonije, Njemačke, Mađarske te Bosne i Hercegovine.

Tom prilikom je gospođa Aničić istaknula: "Uz zdravstveni i wellness turizam, vrhunsku gastronomiju, poslovni turizam te brojna kulturna događanja kroz cijelu godinu Opatija potvrđuje svoj status cjelogodišnjeg odredišta. U pogledu upravljanja razvojem turizma, usredotočujemo se posebno na razvoj kongresnii djelatnosti. Godišnje se u Opatiji održi oko 400 kongresa, a većina kongresa su stručno-znanstveni skupovi s područja medicine i farmacije te u kongresnoj sezoni (travanj-lipanj i rujan-studeni) udjel kongresnih gostiju u ukupnom broju gostiju čini 20-25%. "

U sklopu konferencije predstavnice Opatije održale su i niz sastanaka na kojoj je naglasak dan na mogućnostima uspostave letova iz Beograda te suradnji s kineskim partnerima, a susrele su se i s Gordanom Bakotom, izvanrednim i opunomoćenim veleposlanikom RH u Republici Srbiji i dr.sc. Stjepanom Glasom, opunomoćenim ministrom u Veleposlanstvu RH u Republici Srbiji.

"Naišli smo na veliko zanimanje srbijanskih partnera, koji su zainteresirani za naše programe tijekom cijele godine. Ove godine gosti iz Srbije smjestili su se među prvih 10 tržišta s porastom broja noćenja od 10%, a vjerujemo da će se rast nastaviti i u budućnosti. Naš boravak u Beogradu iskoristili smo i za predstavljanje programa događanja, posebice u prosincu kada se u Opatiji održavaju Festival čokolade i najljepši Advent uz more", izjavila je Suzi Petričić.

 

  isprintaj članak