Naplata plastičnih vrećica
Nedavno je usvojena Direktive o plastici radi smanjenja broja plastičnih vrećica ...
HR Akademija – novi unaprijeđeni edukacijski program
HR Akademija – novi unaprijeđeni edukacijski program koji prati najnovije trendove upravljanja ljudskim potencijalima ...
Što kada se netko žali na vaše ponašanje

“Čak i u ratu moralna snaga je tri puta jača od tjelesne.” - izjavio je Napoleon. ...


Anketa
NALAZITE SE U > Vijesti
Gosti već stižu iz Velike Britanije, Slovenije, Francuske...
Objavljeno: 10.06.2017. 08:05  
Otvoren korčulanski Port 9 resort
Otvoren korčulanski Port 9 resort

Jučer je službeno otvoren obnovljeni kompleks turističkog naselja HTP Korčula d.d. koji od sada nosi ime Port 9 resort. Ovime je otok Korčula već ove sezone postao jedno od traženijih odredišta za goste iz Velike Britanije, Slovenije i Francuske, a zabilježeno je i veliko zanimanje domaćih te gostiju iz azijskih zemalja.

Port 9 oblikovan je tako da u potpunosti povezuje tradiciju Korčule sa suvremenim pristupom turizmu. Tako su i četiri obnovljena objekta dobila nova imena koja oživljavaju zanimljive povijesne pojedinosti. U obnovi hotelskog naselja korištena su znanja i proizvodi hrvatskih stručnjaka, a projekt je u cijelosti djelo splitskog arhitekta Duje Kaliterne.

"Veliki je posao iza nas, ali i pred nama. Željela bih ovim putem čestitati i zahvaliti cijelom projektnom timu, kao i našim radnicima, koji pridonijeli uspješnosti ovog projekt. Velik broj rezervacija govori da smo napravili dobar posao i da možemo očekivati još jednu sjajnu sezonu", izjavila je Ivana Hatvalić, predsjednica Uprave HTP Korčule d.d.

Port 9 obuhvaća 180 smještajnih jedinica na razini 4 zvjezdice, a uloženo je 75 milijuna kuna. Port 9 jedan je od najvećih ulagačkih projekata Prosperus FGS-a u turizmu. Postojeći i novi objekti u sezoni će zapošljavati više od 340 radnika, a njihovo otvaranje, uz dodatne nove sadržaje, značajno pridonosi razvoju cijelog odredišta.

Otvorenju hotelskog naelja prisustvovali su Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko-neretvanske županije, Andrija Fabris, gradonačelnik Korčule, ujedno i izaslanik predjednika Vlade, Ivo Bašić, glavni tajnik Ministarstva turizma i Ivana Hatvalić, predsjednica Uprave HTP Korčule d.d.

  isprintaj članak