Turcizmi u hrvatskom i zanimljivosti o njima
Mi koristimo turcizme iz doba Otomanskog carstva, a ne suvremene turske države. ...
Tajne stakla: obično staklo, kristalin i kristal
Standardi i opremljenost ugostiteljskog objekta se, barem što se čaša tiče, najviše ocjenjuje prema vinskim čašama. ...
Najbolji položaji u seksu (spolnom odnosu)
Mnoge žene se ne usude priznati voljenom da ne uživaju u spolnom činu! ...


Anketa
NALAZITE SE U > Vijesti
Gosti već stižu iz Velike Britanije, Slovenije, Francuske...
Objavljeno: 10.06.2017. 08:05  
Otvoren korčulanski Port 9 resort
Otvoren korčulanski Port 9 resort

Jučer je službeno otvoren obnovljeni kompleks turističkog naselja HTP Korčula d.d. koji od sada nosi ime Port 9 resort. Ovime je otok Korčula već ove sezone postao jedno od traženijih odredišta za goste iz Velike Britanije, Slovenije i Francuske, a zabilježeno je i veliko zanimanje domaćih te gostiju iz azijskih zemalja.

Port 9 oblikovan je tako da u potpunosti povezuje tradiciju Korčule sa suvremenim pristupom turizmu. Tako su i četiri obnovljena objekta dobila nova imena koja oživljavaju zanimljive povijesne pojedinosti. U obnovi hotelskog naselja korištena su znanja i proizvodi hrvatskih stručnjaka, a projekt je u cijelosti djelo splitskog arhitekta Duje Kaliterne.

"Veliki je posao iza nas, ali i pred nama. Željela bih ovim putem čestitati i zahvaliti cijelom projektnom timu, kao i našim radnicima, koji pridonijeli uspješnosti ovog projekt. Velik broj rezervacija govori da smo napravili dobar posao i da možemo očekivati još jednu sjajnu sezonu", izjavila je Ivana Hatvalić, predsjednica Uprave HTP Korčule d.d.

Port 9 obuhvaća 180 smještajnih jedinica na razini 4 zvjezdice, a uloženo je 75 milijuna kuna. Port 9 jedan je od najvećih ulagačkih projekata Prosperus FGS-a u turizmu. Postojeći i novi objekti u sezoni će zapošljavati više od 340 radnika, a njihovo otvaranje, uz dodatne nove sadržaje, značajno pridonosi razvoju cijelog odredišta.

Otvorenju hotelskog naelja prisustvovali su Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko-neretvanske županije, Andrija Fabris, gradonačelnik Korčule, ujedno i izaslanik predjednika Vlade, Ivo Bašić, glavni tajnik Ministarstva turizma i Ivana Hatvalić, predsjednica Uprave HTP Korčule d.d.

  isprintaj članak