Divlja svinja osvaja nove površine
Ako koja krmača strada, praščiće posvoji druga. ...
Sauna ili ipak parna kupelj?
Ipak parna kupelj ima određenu prednost pred saunom... ...
Branje ljekovitog bilja
Ne brati u blizini cesta s gustim prometom i izbjegavati kemijske onečišćivače! ...


Anketa
NALAZITE SE U > Vijesti
Gosti već stižu iz Velike Britanije, Slovenije, Francuske...
Objavljeno: 10.06.2017. 08:05  
Otvoren korčulanski Port 9 resort
Otvoren korčulanski Port 9 resort

Jučer je službeno otvoren obnovljeni kompleks turističkog naselja HTP Korčula d.d. koji od sada nosi ime Port 9 resort. Ovime je otok Korčula već ove sezone postao jedno od traženijih odredišta za goste iz Velike Britanije, Slovenije i Francuske, a zabilježeno je i veliko zanimanje domaćih te gostiju iz azijskih zemalja.

Port 9 oblikovan je tako da u potpunosti povezuje tradiciju Korčule sa suvremenim pristupom turizmu. Tako su i četiri obnovljena objekta dobila nova imena koja oživljavaju zanimljive povijesne pojedinosti. U obnovi hotelskog naselja korištena su znanja i proizvodi hrvatskih stručnjaka, a projekt je u cijelosti djelo splitskog arhitekta Duje Kaliterne.

"Veliki je posao iza nas, ali i pred nama. Željela bih ovim putem čestitati i zahvaliti cijelom projektnom timu, kao i našim radnicima, koji pridonijeli uspješnosti ovog projekt. Velik broj rezervacija govori da smo napravili dobar posao i da možemo očekivati još jednu sjajnu sezonu", izjavila je Ivana Hatvalić, predsjednica Uprave HTP Korčule d.d.

Port 9 obuhvaća 180 smještajnih jedinica na razini 4 zvjezdice, a uloženo je 75 milijuna kuna. Port 9 jedan je od najvećih ulagačkih projekata Prosperus FGS-a u turizmu. Postojeći i novi objekti u sezoni će zapošljavati više od 340 radnika, a njihovo otvaranje, uz dodatne nove sadržaje, značajno pridonosi razvoju cijelog odredišta.

Otvorenju hotelskog naelja prisustvovali su Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko-neretvanske županije, Andrija Fabris, gradonačelnik Korčule, ujedno i izaslanik predjednika Vlade, Ivo Bašić, glavni tajnik Ministarstva turizma i Ivana Hatvalić, predsjednica Uprave HTP Korčule d.d.

  isprintaj članak