NALAZITE SE U > Vijesti
Danas u podne otvara se sajam Promohotel - 33. međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam
Objavljeno: 21.02.2018. 10:46  
Promohotel u Poreču, dvorana Žatika od 21.-24.02.2018.
Promohotel u Poreču, dvorana Žatika od 21.-24.02.2018.

Promohotel 2018. – 33. međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam održava se u Poreču od danas do 24. veljače 2018. godine na 4500 čvm unutrašnjeg i 500 čvm vanjskog izložbenog prostora. Ove se godine na sajmu predstavlja 200 izlagača, čime po broju izlagača i po četvornim metrima sajamskog prostora bilježi porast od 10% u odnosu na prethodnu godinu, kao i povećanje broja inozemnih izlagača za 30%.

Izlažu hrvatske tvrtke iz HoReCa sektora, te proizvođači i distributeri koji zastupaju više od 500 poznatih svjetskih brendova, kao I tvrtke iz Slovenije, Italije, Austrije, Republike Srbije, Belgije i Mađarske. Moramo naglasiti odličan odaziv izlagača unatoč tome što se u istom terminu kada se održava Promohotel, u Hrvatskoj i inozemstvu održava nekoliko tematski sličnih sajmova.

Sajam je namijenjen vlasnicima i menadžerima hotela, vlasnicima vila, kuća za odmor te privatnim iznajmljivačima, vlasnicima ugostiteljskih objekata, ali i svim ostalima koji se pripremaju za nadolazeću turističku sezonu. Predstavljeni proizvodi također mogu biti zanimljivi i korisni za širu potrošnju.

Program izlaganja sastoji se od potpune HORECA ponude - hotelske opreme i kozmetike, ugostiteljske opreme i pribora, prehrane i slastica, uređaja za pripremu toplih napitaka i rashladnih uređaja. Tu su i papirnata galanterija, tekstil i dekoraterski programi, grijanje i obnovljivi izvori energije, kreveti i madraci, wellness program, sportska oprema, profesionalna oprema za čišćenje, oprema za unutrašnje i vanjsko uređenje, namještaj na bazi drva kao osnovne sirovine, raznorazna rješenja s područja IT tehnologija, grafička i vizualna rješenja, električna vozila i ostalo.

Valja izdvojiti bogat Cooking show program koji će se svakog sajamskog dana odvijati u Gastro zoni čime posjetitelji mogu uživo vidjeti kako pravi majstori od svakodnevnih namirnica pripremaju odlične kreacije i slasne zalogaje. Cooking show započinje u srijedu s Davidom Skokom, poznatim promotorom ribljih jela. Četvrtak kuhinju preuzima Domagoj Barišić koji koristi domaće istarske namirnice, a petak je rezerviran za Mate Jankovića, poznatog po gostovanjima u mnogobrojnim kulinarskim emisijama. Na dan zatvaranje sajma nastupit će Kristini Jehnić sa slatkim jelima. 

U srijedu će u Gastro zoni biti posluženi Pazinski cukerančići koji odnedavno imaju posebnu vrijednost. Naime, Rješenjem Ministarstva kulture iz prosinca prošle godine umijeću pripreme tradicijske slastice pazinski cukerančić dodijeljeno je svojstvo nematerijalnog kulturnog dobra.

Promohotel u suradnji s Turističko-ugostiteljskom školom Antona Štifanića iz Poreča pruža učenicima kuharskog smjera mogućnost da se pridruže poznatim kuharima u Gastro zoni te zajedno s njima kroz sve dane trajanja sajma šire svoja znanja i prikupljanju iskustva za daljnji rad i školovanje.

Održat će se niz popratnih događanja, od kojih naglašavamo specijalizirana predavanja, prezentacije, okrugle stolove, panel rasprave i edukacije.

Zajedno s Turističkom zajednicom grada Poreča organiziramo dva dana potpuno posvećena poduci vlasnika i menadžera u obiteljskom smještaju. Biti će govora i o uređenju poslovnih prostora s ciljem podizanja kvalitete smještajnih objekata i poslovnih prostora ostalih subjekata koji prodaju svoje proizvode i usluge kako stanovništvu, tako i gostima u odredištu.

Zainteresirane očekuje i predavanje o trendovima u event menadžmentu, te zanimljivosti iz svijeta informatike – naravno, sve prilagođeno turističkoj tematici.

O aktualnoj pitanjima i rješenjima razgovarati će predstavnici nadležnih institucija, a govorit će se i o implementaciji ekoloških rješenja u turizmu, kao i o mnogim drugim zanimljivim temama.

 

Radno vrijeme sajma za posjetitelje je:

Srijeda, 21.02.2018. / 12,00 – 19,00 sati

Četvrtak, 22.02.2018. / 10,00 – 19,00 sati

Petak, 23.02.2018. / 10,00 – 19,00 sati

Subota, 24.02.2018. / 10,00-17,00 sati

  isprintaj članak