Magarac
U oba Zavjeta magarca se spominje čak 173 puta. ...
Batman u Turskoj
Turisti ne odole slikati se. ...
Nevjerojatni zakoni o seksu
Prevarena žena smije ubiti svoga supruga, ali isključivo golim rukama. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Planiran je spektakl kakav još nije viđen u Čačku
Objavljeno: 11.06.2018. 19:53  
Rock festival priča u Čačku od 11 - 17. lipnja 2018. godine.
Rock festival priča u Čačku od 11 - 17. lipnja 2018. godine.

Festival PRiČa je Festival Rock glazbe i dobre zabave. Nastao je 2012. godine u jednoj ulici u središtu Čačka. Ove godine će se održava od 11 - 17. lipnja 2018. godine. Veći dio programa je na Gradskom trgu, a neki sadržaji u Gradskom parku, zatim u prostoru Doma kulture i u OŠ „Dr. Dragiša Mišović”.

Planiran je spektakl kakav još nije viđen u Čačku. Program je, u odnosu na prethodne godine, obogaćen raznolikim sadržajima namijenjenim djeci i mladima, a komercijalni dio programa bit održan na stadionu FK Remont 15. i 16. lipnja s početkom u 20 sati.  Osim 10 izabranih mladih grupa nastupit će i legende EX YU rock scene: Riblja čorba, Bajaga i Instruktori, Partibrejkers, 357, Dejan Cukić i Spori Ritam Bend, Kerber, Magnifico, Odgovor i EX Revolveri.

Danas su ga otvorili Kor čačanske gimnazije pod vodstvom profesorice Mirjane Janevske, slijedi otvaranje samostalne izložbe fotografija Duška Lukovića, a zatim godišnji koncert plesnog studija Star dance i na kraju prvog dana festivala rock koncert grupe Pera i Ložači.

Drugi i treći dan festivala su posvećeni kazalištu i pjesmama za djecu i omladinu, a gost-domaćin bit će Milan Caci Mihailović, glumac i pjesnik. Predstavit će svoje dvije zbirke pjesama Srce i Druge pjesme i 37 prstenova, a u večernjim satima će se posjetitelji zabaviti uz kazališnu predstavu Cacijev uspomenar, a bit će otvorena i izložba scenografije Milice Bajić Đurov u Domu kulture. Pripremljene su i dvije kazališne predstave za djecu “Iz Ja grada u Ti grad” i  “Ekološka predstava” u kojima glume Milan Zarić, Sanja Marković i Nina Linta Lazarević.

Karnevalski četvrtak je 14. lipnja koji je ujedno početak zabavnog programa. Prepodnevni sati su posvećeni predškolcima i mlađim školarcima. Za njih je pripremljen Rock maskenbal u Gradskom parku od 10 sati. Prijavilo se preko 500 mališana, a uveseljavat će ih DJ, voditelj programa, pet animatora, baloni i papirnati ukrasi, te nagrade za najmaštovitiju grupnu masku za prvo, drugo i treće mjesto.

 

Rocj karneval

 

Rock karneval je zamišljen je kao velika, vesela, maskirana povorka, koja će se uz glazbu prošetati ulicama grada u četvrtak 14. lipnja u 19 sati. Tema karnevala je Rock, ali su dozvoljena odstupanja, jer je jedini cilj karnevala populariziranje ovakvog načina zabave, radi poticanja turizma u Čačku.

Za dobro ozračje pobrinut će se DJ MeeHighLow, DJ. Chaky i DJ Paun, a na kraju slijede "žurka" i vatromet.

 

Rock provod za djecu

U subotu, 16. lipnja s početkom u 19 sati,na trgu će biti organizirana rokenrol "žurka" za djecu uz nastupe predškolske grupe vrtića “Leptirić”, PU Moje Djetinjstvo, a zatim

fenomenalni animatori za djecu iz Gornjeg Milanovca -  Veseli čuperci, a na kraju će biti  koncert Leontin Vukomanovića i Tijane Dapčević.+

 

  isprintaj članak