Vrijeme je za manje poznata odredišta
Na popisu se nalaze i države ne toliko popularne kod nas. ...
Muški putnici u zrakoplovima sve teži
Troškovima prometa pridonose i sve teži putnici. ...
Većinu odluka donesenih na Novu godinu zaboravimo
Većina se odlučuje za kretanje, promjenu prehrane i liječničke kontrole ...


Anketa
NALAZITE SE U > Vijesti
Korejce zanima UNESCO baština, kulturno i prirodno naslijeđe
Objavljeno: 09.06.2017. 10:32  
S turističkog sajma iz Seula odlične najave za Šibensko-kninsku županiju
S turističkog sajma iz Seula odlične najave za Šibensko-kninsku županiju
  • S turističkog sajma iz Seula odlične najave za Šibensko-kninsku županiju

1. Predstavljanje, 2. Seoul


Da je Šibensko-kninska županija sve zanimljivija Korejcima, potvrđuje i poučno predstavljanje u Seulu na kojem se okupilo 74 predstavnika korejskih putničkih agencija i desetak novinara. Osim Turističke zajednice Šibensko-kninske županije, na predstavljanju u organizaciji Hrvatske turističke zajednice sudjelovali su predstavnici turističkih zajednica Ličko-senjske županije, grada Zagreba i grada Dubrovnika.

Nakon iznimno uspješne radionice, predstavljane bogate turističke ponude Šibensko-kninske županije nastavlja se na HanaTour - međunarodnom sajmu turizma, koji se od 8. do 11. lipnja održava u dalekoistočnom glavnog gradu Republike Koreje.

„Veliko zanimanje Korejaca za Hrvatsku kao i rast broja gostiju s tog područja krenuo je snimanjem nekoliko reality showova kroz koje su upoznali ljepote naše domovine. Nakon povećanog djelovanja na ovom tržištu i tri godine nastupa na sajmu u Seulu znatno je porastao broj Korejaca i gostiju iz dalekih zemalja i u našoj županiji. S obzirom na gospodarski rast i sve veću snagu dalekoistočnih zemalja, treba prepoznati važnost Kine, Japana, Koreje. To su narodi koje vole putovati, a godišnje u prosjeku troše po nekoliko stotina milijuna dolara. U našoj županiji iznimno zanimanje pokazuju za zaštićenu prirodnu baštinu i mjesta pod UNESCO zaštitom, posebno za Nacionalni park Krka te šibensku staru gradsku jezgru s katedralom sv. Jakova. Također, vrlo je važno što njihov temeljni motiv dolaska nije sunce i more pa dolaze uglavnom izvan glavne turističke sezone", ističe Željana Šikić, direktorica TZ Šibensko-kninske županije.

 

Od siječnja do kraja svibnja ove godine u Šibensko-kninskoj županiji boravilo je 6.447 Korejaca koji su ostvarili 7.348 noćenja. U odnosu na isto razdoblje prošle godine, to je porast od 37 posto u dolascima i 27 posto u noćenjima, a prema ovogodišnjim najavama iz Seula broj gostiju s Dalekog istoka trebao bi i dalje rasti.

 

  isprintaj članak