NALAZITE SE U > Vijesti
Očekuje se 5 posto više gostiju u 2018. godini
Objavljeno: 23.02.2018. 13:04  
Sajam f.re.e u Münchenu: Bavarcima Hrvatska i dalje omiljena
Sajam f.re.e u Münchenu: Bavarcima Hrvatska i dalje omiljena

Direktori s Kvarnera na sajmu

 

Hrvatska turistička zajednica i ove godine nastupa na važnom turističkom sajmu f.re.e, koji se održava u Münchenu do 25. veljače. Riječ je o sajmu za građanstvo, a koji obiđe preko 110.000 posjetitelja.

Hrvatski štand je obišao i Kristjan Staničić, direktor Glavnog ureda HTZ-a, koji se susreo s predstavnicima brojnih turoperatora i agencija kao što su TUI, I.D. Riva Tours, Holiday Check, kroati.de, itd.

Direktor Staničić poručio je kako Njemačka predstavlja jedno od najvažnijih emitivnih tržišta za hrvatski turizam i kako se najviše sredstava predviđenih za marketinške aktivnosti ulaže upravo na ovo tržište. Naglasio je i odličnu povezanost ključnih hrvatskih i njemačkih gradova tijekom cijele godine, a posebice velik broj aktivnih avioprijevoznika poput easyJeta, Lufthanse, Eurowingsa, Ryanaira i Condora.

„Najbolja potvrda omiljenosti Hrvatske u Njemačkoj je rast noćenja njemačkih turista od preko 15 posto u 2017. godini dok ove godine očekujemo dodatni rast od 5 posto.” – rekao je Stančić. Inače, sve više Nijemaca posjećuje Hrvatsku cijelu godinu i to i na kontinentu. Rezultat toga je i svrstavanje Slavonije u prodajne kataloge agencija, čime je ovaj dio Hrvatske prvi puta postao sastavni dio ponude, a njemački ljubitelji biciklističkih tura već su rezervirali dolazak na jesen.

S područja Njemačke dolazi nam najviše turista. Prema podacima sustava eVisitor, tijekom protekle godine Hrvatsku je posjetilo 2,7 milijuna gostiju iz Njemačke (+15 posto) koji su ostvarili 20,7 milijuna noćenja (+14 posto), što u ukupno ostvarenim noćenjima predstavlja udio od visokih 20 posto. Njemački turisti su najvećim dijelom boravili u domaćinstvu (37 posto), a zatim slijede kampovi (32 posto) i hoteli (19 posto). Od odredišta, najviše su boravili u Rovinju, Poreču i Medulinu.

  isprintaj članak