Francuske riječi koje često koristimo
Znate li da su i plafon, karniša, frizer, sos također francuske riječi? ...
Ekstravagantni policijski automobili
Pokušaj bijega vozača bio bi beskoristan: RS-Chevy nije opremljen samo s 5.7 litarskim motorom nego i sa skrivenim oružjem. Zahvaljujući ubrizgavaču plina Super ...
Facebook i Google maps najviše troše bateriju mobitela
Wheater Chanel i Google maps koji stalno rade u pozadini i pravi su gutači energije. ...


Anketa
NALAZITE SE U > Vijesti
Ministarstvo turizma dodjeljuje stipendije učenicima i studentima u ugostiteljstvu i turizmu
Objavljeno: 28.09.2017. 10:56  
Stipendije učenicima i studentima u ugostiteljstvu i turizmu
Stipendije učenicima i studentima u ugostiteljstvu i turizmu

S ciljem podstreka mladima za ugostiteljsko-turistička zanimanja, podizanja standarda obrazovanja i kvalitete kadrova, a samim time i cijelog turističkog sektora, te kvalitetnijeg povezivanja obrazovnih ustanova i gospodarskih tvrtki u turizmu, Ministarstvo turizma raspisalo je Javni poziv za program „Stipendije“ u 2017. godini.

 Kroz navedeni poziv, Ministarstvo turizma će u školskoj godini 2017./2018. sufinancirati učenike i studente koji se obrazuju za ugostiteljsko-turistička zanimanja i zanimanja vezana uz razvoj posebnih oblika turizma. Shvaćajući važnost kvalitetnih i stručnih kadrova u turizmu Ministarstvo turizma stipendije dodjeljuje od 2008. godine te je do sada sufinancirano preko 930 stipendista.

 Riječ je o stipendijama koje ministarstvo provodi u suradnji s hotelima, kampovima, turističkim agencijama te županijskim obrtničkim komorama, na način da svaki sudionik sudjeluje s 50 posto ukupnog iznosa.

Temeljem navedenog programa Ministarstvo turizma odobrava najviše 600 kuna mjesečne stipendije, i to za učenike od 1. rujna tekuće do 30. lipnja iduće godine, a studentima od 1. rujna tekuće do 31. kolovoza iduće godine. Odmah po završetku redovnog školovanja, odnosno studiranja, partner ima obavezu sklopiti sa stipendistom ugovor o radu na određeno vrijeme ili ugovor o radu pripravnika. Stipendist tijekom primanja stipendije ima obavezu redovito obavljati stručnu praksu, upisivati razrede/godinu u redovnom roku te ostati u radnom odnosu u tvrtki 12 mjeseci (bez obzira koliko je trajalo stipendiranje).

 

Javni poziv otvoren je do 17. studenoga 2017. godine.

Više informacija o Javnom pozivu možete pronaći na: http://www.mint.hr/default.aspx?id=370

  isprintaj članak