Sadnja jagoda
Stari višegodišnji rasad jagoda zaražen je štetnim kukcima, gljivicama, virusima i nematodama. ...
Sauna ili ipak parna kupelj?
Ipak parna kupelj ima određenu prednost pred saunom. ...


Anketa
NALAZITE SE U > Vijesti
Očekuje se više od 150 prijava iz čitave Hrvatske
Objavljeno: 28.07.2017. 21:19  
Suncokret ruralnog turizma: započela akcija ocjenjivanja najboljih
Suncokret ruralnog turizma: započela akcija ocjenjivanja najboljih

U okviru ovogodišnjeg projekta ocjenjivanja i promocije najboljih poduzetnika i programa u ruralnom turizmu, očekuje se više od 150 prijava iz čitave Hrvatske

"Suncokretom ruralnog turizma promoviraju se tradicijski sadržaji, povezuju se najznačajniji projekti, proizvođači, događaji i zanimljivosti, te se uz očuvanje izvornosti stvaraju novi proizvodi ruralnog turizma", ističe mr. sc. Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj "Kluba članova Selo", inicijatora i organizatora pete nacionalne nagrade koja u žarište stavlja seoski prostor Hrvatske i jedina se u zemlji njime sustavno bavi.

U projekt su uključeni poduzetnici, obrtnici, OPG-i, zadruge, udruge iz cijele Hrvatske kao i jedinice područne i lokalne samouprave, te turističke zajednice. Dok nominacije još uvijek pristižu, komisija je već krenula u prvi krug obilaska.

„Obilasci i ocjenjivanje svih predloženih traju nekoliko mjeseci i to po jasno razrađenim mjerilima, a najboljima će na svečanosti proglašenja krajem godine bniti uručene Zlatne, Srebrne, Brončane plakete i posebna priznanja u šest kategorija: Turistička seljačka gospodarstva, Poduzetnici u ruralnom turizmu, Ruralno-turistički projekti, Ruralno-turističke manifestacije, Tradicijska ruralna gastronomija i Vinski turizam", rekao je Stjepan Cukor, predsjednik ocjenjivačke komisije.

U protekle četiri godine u projektu je sudjelovalo oko 400 proizvođača, turističkih projekata i poduzetnika s ruralnih područja, a nagrade je dobilo njih 130.

 

  isprintaj članak