Berlin: Pij i ne razmišljaj!
Mnogim mladim strancima fućka e za berlinske znamenitosti, ali zato vape za jeftinim njemačkim alkoholom. ...
Divlja svinja osvaja nove površine
Ako koja krmača strada, praščiće posvoji druga. ...


Anketa
NALAZITE SE U > Vijesti
Kako je oklevetana naša voda
Objavljeno: 12.06.2017. 12:16  
U Hrvatskoj voda iz vodovoda nije za piće
U Hrvatskoj voda iz vodovoda nije za piće

Britanski dnevni list Daily Mail nedavno je objavio listu europskih država u kojima nije preporučljivo piti vodu iz slavine, a među njima je i Hrvatska.

 

Zamislite nekog stranog turistu koji u sobe vrhunskih hrvatskih hotela unosi balone vode kako bi se istuširao, oprao zube ili se jednostavno umio! Ne odvaja se od vode u boci (koja je uzgred manje zdrava od one u u slavinama iz gradskih vodovoda), zazire od pijenja sokova s ledom, ne naručuje salatu u gostionici, a ni voće ga ne privlači budući da ne zna u kojoj je vodi oprano!?

Tako nekako savjetuje britanska agencija za iznajmljivanje smještaja "Citybuys apartments", koja je nedavno objavila listu europskih država u kojima se ne preporučuje korištenje vode iz vodovoda jer je nesigurna. Kako je prenio „Daily Mail”, ova se agencija, između ostalog, vodila i preporukama Američkog centara za kontrolu i sprečavanje bolesti (CDC), osmišljavajući mape na kojima se može vidjeti u kojim zemljama nije potrebno razmišljati o upotrebi vode iz vodovoda, a u kojima bi turisti morali biti oprezni.

Turistima se savjetuje da paze kod pranja zubiju i da nikako ne gutaju vodu kada se kupaju u bazenu ili tuširaju u blizini kupališta.

Na "crnoj listi", zanimljivo, našle su se još sve zemlje tzv. Istočnog bloka i Turska koja je poznata po mizvrsnoj izvorskoj vodi na javnim česmama!

(Primpremljen o i prerađeno pema tekstu Ivane Albunović, Politika.rs)

  isprintaj članak