Magarac
U oba Zavjeta magarca se spominje čak 173 puta. ...
Batman u Turskoj
Turisti ne odole slikati se. ...
Nevjerojatni zakoni o seksu
Prevarena žena smije ubiti svoga supruga, ali isključivo golim rukama. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
"SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ" do 6. svibnja u Vukovaru
Objavljeno: 04.05.2018. 09:38  
U Vukovaru započeo etno spektakl "SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ"
U Vukovaru započeo etno spektakl
  • U Vukovaru započeo etno spektakl

U Vukovaru je jučer, 3. svibnja započeo najveći hrvatski etno spektakl -  1. Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, zanimljivosti i odredišta "SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ"!

U jutarnjim satima, festival je započeo na središnjoj pozornici na Trgu Republike Hrvatske, obilježavanjem Dana grada Vukovara i akcijom „Kupujmo Hrvatsko“.

Bogat program s glavne pozornice pratili su mnogobrojni građani i turisti, uz predstavljanje Sinjske alke i Sinjskih alkara. U programu su sudjelovale i hrvatske povijesne postrojbe Karlovačka straža, Kliški uskoci, Keglevićeva straža i Frankopanska garda, Društva paških čipkarica Frane Budak i KUD-a Družine Pag, Kraljica iz Gorjana – Ljelja, uz KUD Gorjanac, dok su VIS Putokazi predstavili dvoglasje tijesnih intervala. Udruga Šokadija iz Babine Grede predstavila je Bećarac, a KUD Milan Begović iz Vrlike, Nijemo kolo. Predstavljena je i izrada licitara i drvenih igračaka, a od manifestacija „Kaj su jeli naši stari“ iz Vrbovca, Lastovski poklad i mnoge druge.

Aleksandar Kovačević, producent i autor projekta „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ", nije krio osjećaje i izjavio: „Napokon sam ostvario svoj veliki san. U Vukovaru smo uspjeli predstaviti veliko bogatstvo naše nematerijalne kulturne baštine i to u Europskoj godini kulturne baštine. Danas je pristiglo petstotinjak sudionika, a to je samo dio ljudi koji nam pristižu iz svih krajeva Hrvatske, a od kojih će u ovih nekoliko dana u programima na dvije pozornice i na vukovarskoj šetnici sudjelovati preko tisuću. Ponosan sam ujedno i da već sada mogu najaviti da s projektom  SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ nakon Vukovara nastavljamo već početkom srpnja u Zadru, kada ćemo uveličati proslavu ulaska zadarskih zidina na UNESCO-v popis baštine“.

  isprintaj članak