NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Tko će biti prvi hrvatski Gault&Millau Chef godine za 2018?
Objavljeno: 12.03.2018. 06:48  
Uskoro prvi gastronomski vodič Gault&Millau Croatia 2018
Uskoro prvi gastronomski vodič Gault&Millau Croatia 2018

Chef Edouard Loubet


Prvi vodič Gault&Millau Croatia 2018 izlazi 6. travnja te tako svrstava našu državu u društvo više od 20 gastronomskih sila diljem svijeta. Na preko 300 stranica, na hrvatskom i engleskom jeziku, vodič će predstaviti izbor 100 restorana i 100 vina iz cijele Hrvatske te 50 POP lokala (slastičarnice, bistroe, vinske barove, gostionice…), odnosno probrane adrese za sve one koji žele uživati u dobroj hrani, vinima i ugodnom ozračju.

 

Tko će biti prvi hrvatski Gault&Millau Chef godine za 2018?

Doznat će se to na svečanoj promociji vodiča, u četvrtak 5. travnja, u hotelu Westin gdje će se održati dodjela godišnjih Gault&Millau priznanja hrvatskim chefovima koji su se posebno istaknuli radom i strašću prema kuhanju. Francuski Chef Edouard Loubet i chef Ana Roš bit će počasni gosti svečane večere i svečanosti dodjele „kulinarskih Oskara“. Dok je Slovenka Ana Roš osvojila titulu najbolje žene chefa na svijetu, chef Edouard Loubet nositelj je najvišeg odličja Gault&Millau: 5 toques - kuharskih kapica. Samo 15 chefova u Francuskoj od 3200 restorana ocjenjenih u G&M vodiču za 2018. dobilo je 5 toques. Edouard Loubet bio je i chef godine Gault&Millau za 2011., a nositelj je i 2 Michelinove zvjezdice.

Uz Chefa godine, na svečanosti će biti proglašeni i Veliki chef sutrašnjice, Chef tradicijske kuhinje, Mladi talent i najbolje POP mjesto.

Posebno privlačne su i Payment Excellence Awards, nove nagrade koje je potaknuo Mastercard, s ciljem poticanja uvođenja elektronskih plaćanja u ugostiteljske objekte u Hrvatskoj. Riječ je o nagrađivanju u dodatnoj kategoriji koja se odnosi na mogućnosti plaćanja koje restorani nude. Najboljem među restoranima i POP mjestima Mastercard i Gault&Millau dodijelit će Payment Excellence Award, zajedno s novčanim iznosom.

Uz stotinjak hrvatskih chefova i druge ugledne goste, na Gault&Millau Croatia svečanom događanju sudjelovat će i predsjednik Gault&Millau International Come de Cherisey i legendarni urednik francuskih vodiča Marc Esquerre.

  isprintaj članak