NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Prvo otvorenje staza je 25. i 26. studenog 2017. godine
Objavljeno: 22.11.2017. 12:50  
Val d'Isère: Skijaška sezona počinje za tri dana
Val d'Isère: Skijaška sezona počinje za tri dana

Val d'Isère je jedno je od najpoznatijih svjetskih skijaških odredišta. U ovim neizvjesnim klimatskim promjenama, nudi zajamčene snježne uvjete od zadnjeg tjedna u studenom pa sve dok se žičare ne zatvore prvi svibnja. Zajamčeno je uživanje u ozračju drevnog i izvornog sela u zaista čarobnom planinskom okruženju u regiji Savoie-Mont-Blanc. Tvornica "Le Snow" najveća je tvornica za stvaranje umjetnog snijega u Europi i svake godine je sve veća!

 

Prvo otvorenje staza (25. i 26. studenog 2017.g)

Sezona započinje kada Val d'Isère upali svoj sustav žičara i sedežnica 25. studenog!

Zahvaljujući zemljopisnom položaju, jedinstvenoj mikroklimi, visini i jednom od najvećih postrojenja za snijeg, Val d'Isère jedno je od prvih tri francuska skijališta koja su prva koja otvaraju svoja skijališta. Ovdje se snijeg pokriva svakim danom sezone do 1. svibnja! Kao i obično, skijaška zimska turneja postavit će štandove u središtu naselja s besplatnom mogućnošću testiranja za sve nove skije i snowboardove u 2018. godinu.

 

Muški skijaški kup od 8. – 10. prosinca

Od 1955. godine vrhunski skijaši svijeta okupljaju se svake godine u Val d'Isereu, a ovih dana se natječu jedni protiv drugih na zahtjevnom Face de Bellevardeu. Za muškarce, prvi događaj bit će veleslalom, a slalom se održava dan poslije.

 

Ženski skijaški kup od 15. – 17. prosinca

Za vikend je turnir najboljih ženskih natjecatelja koji se natječu na stazi OK (Oreiller-Killy) koja se proteže do La Daillea s vrha Bellevarde! U popodnevnim satima će u selu biti organizirani svečano otvaranje i izvlačenje startnih brojeva. Za žene najprije je spust u subotu, a Super G u nedjelju obilježava kraj događaja.

 

Božićno vrijeme

U vrijeme Božića selo se pretvara u bajku sa divovskim kipovima izrađenim od snijega, veličanstvenim jaslicama, izložbama, koncertima, paljenju baklje i dolasku Djeda Mraza 24. prosinca.

  isprintaj članak