NALAZITE SE U > Vijesti
U idućoj godini otvaranje 600 novih radnih mjesta
Objavljeno: 01.12.2017. 18:49  
Valamar Riviera nastavlja s velikim ulaganjima u 2018.
Valamar Riviera nastavlja s velikim ulaganjima u 2018.

Valamar Girandella Resort, Rabac


Grupacija Valamar će u 2018. godini uložiti ukupno 705 milijuna kuna. Naime, Nadzorni odbor Valamar Riviere d.d. odobrio je ulaganj u iznosu od 633 milijuna kuna dok su od strane Nadzornog odbora Imperial d.d. odobrena ulaganja u iznosu od 72 milijuna kuna, što ukupno iznosi 705 milijuna kuna.

Nakon više od četiri milijarde kuna ostvarenih ulaganja u proteklom razdoblju, Valamar Rivera, kao vodeći ulagač u hrvatskom turizmu, nastavlja sa značajnim ulaganjima u sklopu ulagačkog ciklusa vrijednog dvije milijarde kuna do 2020. godine.

U 2017. godini Valamar je ukupnim ulaganjima od 906 milijuna kuna ostvario najveći godišnji ulagački ciklus u hrvatskom turizmu i otvorio tisuću novih radnih mjesta.

Za 2018. godinu predviđen je dovršetak Valamar Girandella Resorta u sklopu kojeg će se otvorenjem prvog Kinderhotela od 5* u Hrvatskoj završiti smještanje Rapca u vodeće odmorišno odredište na Jadranu. Ulaganjima u kampove u Istri i na otoku Krku nastavit će se strategija velikog ulaganja na području tzv. premium kampiranja. U Dubrovniku je u žarištu okretanje hotela Valamar Argosy prema gostima više platežne moći, dok se na otoku Rabu ulaganjima u ukupnom iznosu od 72 milijuna kuna i obnovom hotela Imperial pokreće novi razvojni ciklus.

Ulagačkii ciklus od 705 milijuna kuna u 2018. godini nastavak je strategije značajnih ulaganja Valamar Riviere i okretanje turizmu visoke kvalitete. Podizanje kvalitete ponude zahtijeva i promjenu strukture zapošljavanja pa se planira otvaranje oko 600 novih radnih mjesta. Valamar je ove godine zaposlio 420 djelatnika na neodređeno vrijeme. Otvorena su nova radna mjesta svih struka: menadžera u hotelskim operacijama, informatičkih stručnjaka, djelatnika u prodaji i marketingu, kuhara, konobara, recepcionara, djelatnika u domaćinstvu. Prosječna plaća u Valamaru za oko 20 posto je veća od prosjeka industrije i stalno raste. S rastom zaposlenosti i prosječne plaće Valamar je potvrdio položaj jednog od najpoželjnijih poslodavaca u turizmu i Hrvatskoj.

Valamar Riviera vodeća je turistička tvrtka u Hrvatskoj koja zapošljava 6.000 djelatnika, ostvaruje više od 1,7 milijardi kuna prihoda i više od 600 milijuna operativne zarade godišnje. Vrijednost tvrtke je 7 milijarda kuna s prosječnim godišnjim rastom dionice u proteklom razdoblju od preko 30 posto. U vlasništvu Valamara je 30 hotela i ljetovališta te 15 kamping ljetovališta koji dnevno mogu ugostiti 56.000 gostiju. Poreč, Rabac, Rab, Krk i Dubrovnik u kojima posluje Valamar među vodećim su odredištima u Hrvatskoj.


  isprintaj članak