NALAZITE SE U > Vijesti
U SAD-a potvrđena odličan položaj Hrvatske kao turističkog odredišta
Objavljeno: 05.12.2017. 09:39  
Završena konferenciji Udruženja turoperatora Sjedinjenih Američkih Država (USTOA)
Završena konferenciji Udruženja turoperatora Sjedinjenih Američkih Država (USTOA)

Ina Rodin (HTZ New York), Terry Dale (USTOA), Kristjan Staničić (HTZ), Renata Deželjin (HTZ)


Kristijan Stančić, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ), tijekom službenog boravka u SAD-u sudjelovao je na konferenciji Udruženja turoperatora Sjedinjenih Američkih Država (USTOA), koja je održana u Hollywoodu (Florida). Tom se prilikom direktor Staničić susreo s predsjednikom USTOA-e Terryem Daleom s kojim je dogovorio aktivniji angažman HTZ-a, posebice kroz održavanje predstavljanja na nadolazećim konferencijama, ali i uključivanjem Hrvatske u projekt istraživanja „USTOA's Portrait of American International Travelers“.

Susreo se i s drugim važnim partnerima na tržištu SAD-a, među kojima su predstavnici udruge putničkih agencija Signature Travel Network te predstavnicima mreže za luksuzna putovanja Virtuoso s kojima je dogovoren plan rada za 2018. godinu, kao i dugoročni tijek suradnje. Jedna od važnijih tema sastanaka bila je i uspostava izravnog leta između Hrvatske i SAD-a.

Skupu su, osim sjevernoameričkih turoperatora, aktivnih članova USTOA-e, skupu prisustvovali i pridruženi članovi - predstavnici turističkih ureda i turističkog gospodarstva zemalja iz cijelog svijeta te poznati turistički novinari. Osim HTZ-a, na skupu su sudjelovale i turističke zajednice grada Zagreba i Dubrovačko-neretvanske županije. Konferencija je okupila oko 900 sudionika koji su se, tijekom pet dana održavanja konferencije, imali priliku upoznati s novostima i trendovima u turizmu, ali i sudjelovati na networking eventima i sastancima s ciljem dogovaranja poslovne suradnje.

 

Hrvatska u top 10 destinacija svijeta prema istraživanju Virtuosa

Udruženje agencija za luksuzna putovanja Virtuoso i ove je godine provelo tradicionalno istraživanje među svojim članovima - „Vituoso Luxe Report“. Prema rezultatima istraživanja za 2018. godinu, Hrvatska je uvrštena među 10 odredišta u tri kategorije, s napretkom na ljestvici u odnosu na rezultate istraživanja za 2017. godinu. Tako je naša zemlja zauzela visoko 2. mjesto u kategoriji najpopularnijeg emerging odredišta, što predstavlja napredak jer je u 2017. godini bila treća, a u kategoriji najpopularnijeg međiunarodnog odredišta zauzela je 8. mjesto, dok je u 2017. godini bila 10. Napredak je zabilježen i u kategoriji najpopularnijeg odredišta za tzv. millenials putnike pa je tako Hrvatska u istraživanju za 2018. godinu u ovoj kategoriji zauzela 6. mjesto u odnosu na 9. mjesto 2017. godine.

  isprintaj članak