NALAZITE SE U > Vijesti
O novim načinima pristupa tržištu potražnje te turističkim trendovima u svijetu
Objavljeno: 10.11.2017. 22:47  
Završila radionica "Edukacija o novim trendovima u turizmu i ponašanje potrošača"
Završila radionica

Radionica pod nazivom "Edukacija o novim trendovima u turizmu i ponašanje potrošača" održana je srijedu, 8. studenog 2017. godine, u Kastvu, a vodila ju je dr. sc. Romana Lekić, profesorica i pomoćnica dekana za studije turizma na Edward Bernays visokoj školi za komunikacijski menadžment iz Zagreba, Posljednjih nekoliko godina doktorica Lekić intenzivno sudjeluje u projektima razvoja posebnih oblika turizma i DMK (destinacijskih menadžment kompanija) kao predavač te vanjski suradnik Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva turizma, Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA-e) te drugih ustanova, organizacija i razvojnih agencija iz Hrvatske i inozemstva. Godinama radi kao trener i konzultant za područje turizma i kulture, ključni je stručnjak na mnogobrojnim europskim projektima.

Radionicu je pozdravnim govorom otvorio Matej Mostarac, gradonačelnik Kastva i predsjednik Turističke zajednice grada, ističući daljnje planove razvoja turističke ponude grada, a Dolores Kukurin, direktorica Turističkog ureda TZ grada Kastva, naglasila je važnost stalne poduke svih sudionika turističkog tržišta u cilju postizanja što boljih rezultata Iznijela je i kraći prikaz dosadašnjih rezultata analize turističkog tržišta, prometa i smještajnih kapaciteta.

Pokretač i organizator podueke je TC grada Kastva, u suradnji s Udrugom hrvatskih putničkih agencija i uz potporu Grada Kastva i HTZ-a čija je potpora ostvarena prijavom na Javni poziv za potpore turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima u 2017. godini. Cilj je poduka svih sudionika turističkog tržišta s područja grada i šire o novim načinima pristupa tržištu potražnje te turističkim trendovima u svijetu. Povoljna je okolnost što se okupljanjem raznih poslovnih, privatnih i javnih subjekata na istom mjestu učinkovitije pristupa rješavanju stvarnih problema i izazova turističkog odredišta te se u narednom razdoblju, sukladno Financijskom planu i Programu rada TZ-a grada Kastva za 2018. godinu, planira nastavak održavanja stručnih poduka / radionica.

Poduci su prisustvovali predstavnici turističke zajednice i jedinice lokalne samouprave te privatni iznajmljivači i vlasnici turističkih agencija. Kao zaključak svih prisutnih nameće se važnost zajedništva svih interesnih skupina čiji je zajednički cilj razvoj turističkog proizvoda odredišta radi vlastitog, ali i napretka zajednice.

  isprintaj članak