Biljke uz koje se kvalitetnije spava
Biljke koje puštaju kisik po noći koji pomaže u kvaliteti sna. ...
Odjeća za pustolovna putovanja
Prirodna vlakna poput svile i vune, koliko god mislili da su otporna, neće izdržati pustolovna putovanja. ...
Pospremanje u svrhu zdravlja
Ovi kišoviti jesenski dani, kada nam se ne izlazi na dosadnu jesenku kišu, najbolji su za čišćenje od stvari koje obično zanemarujemo. ...
Anketa


NALAZITE SE U
U Vrsaru kreće gastronomsko događanje posvećen domaćim istarskim jelima
Objavljeno: 11.09.2019. 12:58  
“Goložece di Orsera” u Vrsaru od 21. do 28. rujna
“Goložece di Orsera” u Vrsaru od 21. do 28. rujna

Ljubitelje izvornih istarskih jela i dobre kapljice ovog će rujna putevi odvesti u Vrsar. Naime, od 21. do 28. rujna održat će se prvo izdanje gastronomsko događanja Goložece di Orsera u sklopu kojeg će u sedam poznatih vrsarskih restorana gosti moći uživati u vrhunskim domaćim specijalitetima pripremljenim posebno za tu prigodu.

U restoranima Trošt, Fančita, La Rosa, Konoba kod Luce, Fish Food Srdela, Dvi Palme i Trattoria Basilico posjetitelji će moći birati između ribljeg i mesnog menija po posebnim cijenama, s naglaskom na sezonalnost. 

Na meniju će se, između ostalog, naći i jela od bakalara, sardona, hobotnice, švoja na žaru s prilogom, ragua od sipe vrsarskih peškadura s palentom i sredozemnim biljem, dok će ljubitelje mesa razveseliti specijaliteti poput carpaccia s tartufima, medaljona u umaku od terana s povrćem, te šuga od boškarina s domaćim njokima i mnogih drugih. Kako uz ukusne zalogaje ide i odlično vino, tako će gosti u sklopu menija po cijeni od svega 120 kuna imati prilike kušati i najbolja vina poznatih istarskih vinara. 

Ova zanimljiva gastronomska priča nastala je u organizaciji Turističke zajednice općine Vrsar i Udruženja ugostitelja općine Vrsar uz pomoć Maistre, a u želji da predstave tradicionalne vrsarske i istarske specijalitete domaćim i stranim gostima te potaknuti turiste na dolazak i time pridonijeti produženju sezone. 

Manifestacija se odvija u sklopu projekta prekogranične suradnje Interreg Slovenija – Hrvatska „Uživam tradicijo" plaćenog iz Europskog fonda za regionalni razvoj, čiji je cilj aktivno zaštititi nematerijalnu kulturnu baštinu, posebno tradiciju kuhanja i posjetiteljima ponuditi jedinstveni doživljaj ldomaćih običaja i kuharstva. 

 

  isprintaj članak