Tajanstvena Magnetska brda (Leh, Himachal Pradesh) u Indiji
Ovdje se čini da vozila samostalno putuju uzbrdo bez motora! ...
Drevni kosturi poznati kao "Ljubavnici iz Modene" su mladići
Dva su mladića dakle, mogli biti ratni drugovi ili prijatelji, umrli zajedno tijekom okršaja i tako pokopani unutar istog groba “ ...
Mjesec na dan rođenja utječe na naše osobine
Ukoliko ste rpđeni u vrijeme punog Mjeseca potpuno ste drugačiji od osoba rođenih u doba polumjeseca. ...
Anketa


NALAZITE SE U
U Vrsaru kreće gastronomsko događanje posvećen domaćim istarskim jelima
Objavljeno: 11.09.2019. 12:58  
“Goložece di Orsera” u Vrsaru od 21. do 28. rujna
“Goložece di Orsera” u Vrsaru od 21. do 28. rujna

Ljubitelje izvornih istarskih jela i dobre kapljice ovog će rujna putevi odvesti u Vrsar. Naime, od 21. do 28. rujna održat će se prvo izdanje gastronomsko događanja Goložece di Orsera u sklopu kojeg će u sedam poznatih vrsarskih restorana gosti moći uživati u vrhunskim domaćim specijalitetima pripremljenim posebno za tu prigodu.

U restoranima Trošt, Fančita, La Rosa, Konoba kod Luce, Fish Food Srdela, Dvi Palme i Trattoria Basilico posjetitelji će moći birati između ribljeg i mesnog menija po posebnim cijenama, s naglaskom na sezonalnost. 

Na meniju će se, između ostalog, naći i jela od bakalara, sardona, hobotnice, švoja na žaru s prilogom, ragua od sipe vrsarskih peškadura s palentom i sredozemnim biljem, dok će ljubitelje mesa razveseliti specijaliteti poput carpaccia s tartufima, medaljona u umaku od terana s povrćem, te šuga od boškarina s domaćim njokima i mnogih drugih. Kako uz ukusne zalogaje ide i odlično vino, tako će gosti u sklopu menija po cijeni od svega 120 kuna imati prilike kušati i najbolja vina poznatih istarskih vinara. 

Ova zanimljiva gastronomska priča nastala je u organizaciji Turističke zajednice općine Vrsar i Udruženja ugostitelja općine Vrsar uz pomoć Maistre, a u želji da predstave tradicionalne vrsarske i istarske specijalitete domaćim i stranim gostima te potaknuti turiste na dolazak i time pridonijeti produženju sezone. 

Manifestacija se odvija u sklopu projekta prekogranične suradnje Interreg Slovenija – Hrvatska „Uživam tradicijo" plaćenog iz Europskog fonda za regionalni razvoj, čiji je cilj aktivno zaštititi nematerijalnu kulturnu baštinu, posebno tradiciju kuhanja i posjetiteljima ponuditi jedinstveni doživljaj ldomaćih običaja i kuharstva. 

 

  isprintaj članak