Prirodan hidrogel kao ekološko rješenje za suše
Bečki znanstvenici razvili su hidrogel od potpuno prirodnih sirovina koji dugoročno poboljšava kakvoću tla. ...
Glačalo i glačanje
Kada kupujete novo glačalo obavezno provjerite ima li odgovarajući atest tj. zadovoljava li sigurnosne sustave u našoj zemlji. ...
U Baški otvorena trgovina ručno rađenih mirisnih suvenira
Nakon što su se 15 godina prodavali na štandu, ručno rađeni suveniri Kiki dobili su trgovinu. Iako je dolazak turista na Krk neizvjestan, vlasnica obrta Suzana ...
Anketa


NALAZITE SE U
U Vrsaru kreće gastronomsko događanje posvećen domaćim istarskim jelima
Objavljeno: 11.09.2019. 12:58  
“Goložece di Orsera” u Vrsaru od 21. do 28. rujna
“Goložece di Orsera” u Vrsaru od 21. do 28. rujna

Ljubitelje izvornih istarskih jela i dobre kapljice ovog će rujna putevi odvesti u Vrsar. Naime, od 21. do 28. rujna održat će se prvo izdanje gastronomsko događanja Goložece di Orsera u sklopu kojeg će u sedam poznatih vrsarskih restorana gosti moći uživati u vrhunskim domaćim specijalitetima pripremljenim posebno za tu prigodu.

U restoranima Trošt, Fančita, La Rosa, Konoba kod Luce, Fish Food Srdela, Dvi Palme i Trattoria Basilico posjetitelji će moći birati između ribljeg i mesnog menija po posebnim cijenama, s naglaskom na sezonalnost. 

Na meniju će se, između ostalog, naći i jela od bakalara, sardona, hobotnice, švoja na žaru s prilogom, ragua od sipe vrsarskih peškadura s palentom i sredozemnim biljem, dok će ljubitelje mesa razveseliti specijaliteti poput carpaccia s tartufima, medaljona u umaku od terana s povrćem, te šuga od boškarina s domaćim njokima i mnogih drugih. Kako uz ukusne zalogaje ide i odlično vino, tako će gosti u sklopu menija po cijeni od svega 120 kuna imati prilike kušati i najbolja vina poznatih istarskih vinara. 

Ova zanimljiva gastronomska priča nastala je u organizaciji Turističke zajednice općine Vrsar i Udruženja ugostitelja općine Vrsar uz pomoć Maistre, a u želji da predstave tradicionalne vrsarske i istarske specijalitete domaćim i stranim gostima te potaknuti turiste na dolazak i time pridonijeti produženju sezone. 

Manifestacija se odvija u sklopu projekta prekogranične suradnje Interreg Slovenija – Hrvatska „Uživam tradicijo" plaćenog iz Europskog fonda za regionalni razvoj, čiji je cilj aktivno zaštititi nematerijalnu kulturnu baštinu, posebno tradiciju kuhanja i posjetiteljima ponuditi jedinstveni doživljaj ldomaćih običaja i kuharstva. 

 

  isprintaj članak