Odjeća za pustolovna putovanja
Prirodna vlakna poput svile i vune, koliko god mislili da su otporna, neće izdržati pustolovna putovanja. ...
Pospremanje u svrhu zdravlja
Ovi kišoviti jesenski dani, kada nam se ne izlazi na dosadnu jesenku kišu, najbolji su za čišćenje od stvari koje obično zanemarujemo. ...
Prigodna poštanska marka “350 godina Sveučilišta u Zagrebu”
Od 1874. ukupno je više od pola milijuna studenata završilo studij na Sveučilištu u Zagrebu, a danas je po veličini među 15 najvećih sveučilišta u Europi. ...
Anketa


U Vrsaru kreće gastronomsko događanje posvećen domaćim istarskim jelima
Objavljeno: 11.09.2019. 12:58  
“Goložece di Orsera” u Vrsaru od 21. do 28. rujna
“Goložece di Orsera” u Vrsaru od 21. do 28. rujna

Ljubitelje izvornih istarskih jela i dobre kapljice ovog će rujna putevi odvesti u Vrsar. Naime, od 21. do 28. rujna održat će se prvo izdanje gastronomsko događanja Goložece di Orsera u sklopu kojeg će u sedam poznatih vrsarskih restorana gosti moći uživati u vrhunskim domaćim specijalitetima pripremljenim posebno za tu prigodu.

U restoranima Trošt, Fančita, La Rosa, Konoba kod Luce, Fish Food Srdela, Dvi Palme i Trattoria Basilico posjetitelji će moći birati između ribljeg i mesnog menija po posebnim cijenama, s naglaskom na sezonalnost. 

Na meniju će se, između ostalog, naći i jela od bakalara, sardona, hobotnice, švoja na žaru s prilogom, ragua od sipe vrsarskih peškadura s palentom i sredozemnim biljem, dok će ljubitelje mesa razveseliti specijaliteti poput carpaccia s tartufima, medaljona u umaku od terana s povrćem, te šuga od boškarina s domaćim njokima i mnogih drugih. Kako uz ukusne zalogaje ide i odlično vino, tako će gosti u sklopu menija po cijeni od svega 120 kuna imati prilike kušati i najbolja vina poznatih istarskih vinara. 

Ova zanimljiva gastronomska priča nastala je u organizaciji Turističke zajednice općine Vrsar i Udruženja ugostitelja općine Vrsar uz pomoć Maistre, a u želji da predstave tradicionalne vrsarske i istarske specijalitete domaćim i stranim gostima te potaknuti turiste na dolazak i time pridonijeti produženju sezone. 

Manifestacija se odvija u sklopu projekta prekogranične suradnje Interreg Slovenija – Hrvatska „Uživam tradicijo" plaćenog iz Europskog fonda za regionalni razvoj, čiji je cilj aktivno zaštititi nematerijalnu kulturnu baštinu, posebno tradiciju kuhanja i posjetiteljima ponuditi jedinstveni doživljaj ldomaćih običaja i kuharstva. 

 

  isprintaj članak