Najčistiji zrak na svijetu
Znanstvenici su uvjereni da su pronašli najčistiji zrak koji uopće nije onečišćen ljudskim djelovanjem. ...
Znate li išta o kopačima zlata?

Garimpeiro (rudar - kopač) u Brazilu ili Mozambiku, galamsey u Gani ili rudari nindže u Mongoliji često su okosnica lokalnih gospodarstava. ...
Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Koncert rane glazbe u izvedbi Kinga Ujszàszija – violina, i Jadrana Duncumbija – theorba, u Opatiji
Objavljeno: 20.10.2019. 15:25  
“Repicco”, 25. listopada 2019. u centru Gervais Opatija u 20,30 sati
“Repicco”, 25. listopada 2019. u centru Gervais Opatija u 20,30 sati

Repicco (Kinga Ujszàszi – violina, i Jadran Duncumb – theorba) su bili finalisti natjecanja za ranu glazbu (York Early Music Competition, UK, 2013.) i dobitnik nagrade publike iste godine na festivalu Ambronay u Francuskoj, nakon čega su im se otvorila vrata europskih pozornica i nastupi s najboljim europskim ansamblima i orkestrima.

Tako će nastupiti i u Opatiji 25. listopada u centru Gervais s početkom u 20,30 sati s vrlo zanimljivim programom koncerta.

 

Koncertni program 25. listopada 2019.: "Les Neveux de Corelli” 

F. M. Veracini (1690. – 1768.): Sonata quinta, op. 1

Preludio - Corrente - Aria - Giga

 

F. Couperin: Concert Royale No. 2 

Prèlude - Allemande Fuguée - Air Tendre - Air Contre Fugué - Echos 

 

S. L. Weiss (1687. – 1750.): Passacaglia in Re maggiore

 

A. Corelli (1651. – 1713.): Sonata quarta, op. 5

Adagio - Allegro - Vivace - Adagio - Allegro

 

N. Matteis Jr. (1690. – 1749.): Fantasia per violino solo

 

F .M. Veracini: Sonata Accademica No. 12 op. 2

 Passagallo - Capriccio Cromatico - Adagio - Ciacona

 

Ulaz je besplatan!

_______________

Više o EU projektu EEEMERGING +

Radi se o kategoriji Potpore za veće europske projekte suradnje, gdje je EEEMERGING+ izabran među mnogim prijavljenim europskim programima. To je inovativan europski program za profesionalno uključivanje mladih glazbenika, ansambala za ranu glazbu, kojim se potiče međunarodna mobilnost i promocija europskih umjetnika uključenih u projekt, a također podiže svijest o jednom od najljepših poglavlja naše europske glazbene baštine.

 

Europska suradnja velikih razmjera

Uz podršku programa Creative Europe, ovaj inovativni projekt posvećen mladim ansamblima za ranu glazbu trajat će od rujna 2019. do veljače 2023.

Rezultat je to suradnje devet europskih partnera. To su: Centar kulturnih susreta Ambronay (Francuska) kao voditelj projekta, Festival Kvarner - Opatija (Hrvatska), Konzervatorij u Ateni (Grčka), Nacionalni forum za glazbu - Wrocław (Poljska), Festival de Torroella de Montgrí (Španjolska), Internationale Händel-Festspiele Göttingen (Njemačka), Centro di musica Antica della Fundazione Ghislieri - Pavia (Italija), Centar za ranu glazbu Riga (Latvija), National Centre for Early Music - York (Ujedinjeno Kraljevstvo).

U razdoblju od 2014. do 2018., u program EEEMERGING bila su uključena 32 ansambla i 371 umjetnik iz 25 zemalja. Definirana su četiri cilja: identificirati, izabrati, promovirati i uvježbavati najperspektivnije ansamble u nastajanju. 

 

Novi ciljevi EEEMERGING+

Kao nastavak EEEMERGING programa 2014. – 2018., EEEMERGING+ ima tri glavna cilja:

- osnažiti i razviti međunarodnu karijeru mladih ansambala kroz «artist in residence» programe i organizaciju koncerta, školovanje, stručno usavršavanje i provedbu promotivnih aktivnosti,

- poticati, kod umjetnika, kao i dionika kulturnih i kreativnih industrija, nagon za inovacijama, posebno eksperimentiranjem upotrebe novih tehnologija i olakšati međunarodnu suradnju (Techs Labs), predlaganjem i testiranjem inovativnih rješenja za razvoj publike (Audience Labs), te osmišljavanjem i isprobavanjem novih oblika izvedbe (Performance Labs)

- njegovati i poticati širenje zajednice umjetnika (profesionalaca i amatera), partnera i ostalih profesionalnih dionika (operatori, mediji, kulturni dionici i sektor kreativnih industrija...), kao i redovne i moguće publike. 

  isprintaj članak