Regresija - Povratak u prošle živote
Vjerujete li da možete proći kroz vlastitu smrt i opet živjeti ili sjetiti se trenutka rođenja i prvog pogleda na majku? Da, to možete doživjeti kroz regresiju. ...
Vidra uživa u ljubavnoj predigri

Razlog uništavanja vidri je bilo meso koje se mnogo tražilo u zemljama kršćanske vjere za vrijeme posta. ...
Programirani kvarovi uređaja odnose potrošačima novac
Predloženo glasanje da potrošači imaju pravo na popravak, što znači da im dijelovi moraju biti dostupni po razumnim cijenama tijekom očekivanog vijeka trajanja. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Izdvojeno
Puno dijalekta, tuđica, povijesti i legenda
Objavljeno: 07.05.2020. 16:50  
“Šetnja s Kolumbinama” ulicama Zagreba
“Šetnja s Kolumbinama” ulicama Zagreba

Zagreb (snimio: Željko Marušić)


Projekt "Šetnja s Kolumbinama” je interaktivni razgled donjeg i gornjeg dijela grada Zagreba pješice u vidu predstave u pokretu s elementima Commedie dell’arte i elementima kazališnog klauna autorice Irene Matas, a koju izvode glumice s iskustvom u kazališnim, televizijskim i filmskim predstavama.  

"Šetnja s Kolumbinama” na poučan način blizak turistima, kroz korištenje hrvatskog standardnog jezika, ali i dijalekata i tuđica, prikazuje povijesne činjenice spojene s legendama uz mjesta u gradu uz koja se prolazi. 

Ovu predstavu u pokretu mogu vidjeti inozemni turisti budući da postoji i zivedba na engleskom jeziku pod nazivom "Walk with the Kolumbinas DownTown”.

Projekt sadrži i dva kratka turističko-umjetnička filma ("Šetnja s Kolumbinama” i  „Advent with the Kolumbinas”) nagrađena na mnogobrojnim festivalima.

Predstavu je moguće pogledati, rekli bismo gotovo i sudjelovati u njoj, preko zagrebačkog Kolumba-toursa d.o.o., a polasci su kod spomenika Zdenac života ispred Hrvatskog narodnog kazališta.

  isprintaj članak