Znate li išta o kopačima zlata?

Garimpeiro (rudar - kopač) u Brazilu ili Mozambiku, galamsey u Gani ili rudari nindže u Mongoliji često su okosnica lokalnih gospodarstava. ...
Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Pauk i kako ga se riješiti
Ako ih se želite riješiti nemojte im nauditi, ali ni sebe i svoje izložiti opasnim kemikalijama. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Izdvojeno
Puno dijalekta, tuđica, povijesti i legenda
Objavljeno: 07.05.2020. 16:50  
“Šetnja s Kolumbinama” ulicama Zagreba
“Šetnja s Kolumbinama” ulicama Zagreba

Zagreb (snimio: Željko Marušić)


Projekt "Šetnja s Kolumbinama” je interaktivni razgled donjeg i gornjeg dijela grada Zagreba pješice u vidu predstave u pokretu s elementima Commedie dell’arte i elementima kazališnog klauna autorice Irene Matas, a koju izvode glumice s iskustvom u kazališnim, televizijskim i filmskim predstavama.  

"Šetnja s Kolumbinama” na poučan način blizak turistima, kroz korištenje hrvatskog standardnog jezika, ali i dijalekata i tuđica, prikazuje povijesne činjenice spojene s legendama uz mjesta u gradu uz koja se prolazi. 

Ovu predstavu u pokretu mogu vidjeti inozemni turisti budući da postoji i zivedba na engleskom jeziku pod nazivom "Walk with the Kolumbinas DownTown”.

Projekt sadrži i dva kratka turističko-umjetnička filma ("Šetnja s Kolumbinama” i  „Advent with the Kolumbinas”) nagrađena na mnogobrojnim festivalima.

Predstavu je moguće pogledati, rekli bismo gotovo i sudjelovati u njoj, preko zagrebačkog Kolumba-toursa d.o.o., a polasci su kod spomenika Zdenac života ispred Hrvatskog narodnog kazališta.

  isprintaj članak