Što možemo naučiti o starenju
Pas ima duži život od miša, a konj duži život od psa, a slon ima duži život od konja, ali nije uvijek tako. ...
Ricci Guarnaccio prebacuje odlazak u Australiju na rujan ili listopad
Ricci Guarnaccio, bivša zvijezda Geordie Shorea, otkrio je da je koronavirus sabotirao njegove planove za preseljenje u Australiju. ...
Pandemija prijeti glađu u zemljama koje se oslanjaju na uvoz
Pandemija koronavirusa prijeti da će dovesti do nestašice hrane stotinama milijuna ljudi, posebno u Africi, upozorili su jučer Ujedinjeni narodi. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Nova gourmet manifestacija donosi potpuni doživljaj istarskih tradicionalnih jela
Objavljeno: 05.03.2020. 13:40  
“Tradizione a tavola: jela iz pinjate” od 13. ožujka do 12. travnja u Istri
“Tradizione a tavola: jela iz pinjate” od 13. ožujka do 12. travnja u Istri

Sve ljubitelje tradicionalne istarske kuhinje i izvornih jela od domaćih namirnica privući će prvo izdanje gourmet manifestacije "Tradizione a tavola: jela iz pinjate'” koja će se od 13. ožujka do 12. travnja održati u konobama na području Kanfanara, Svetvinčenta i Bala. 

U sklopu ove nove priče o jelima sudjelovat će istarske konobe: Kod Kancelira, Castello, Konoba Klarići i OPG Pekica u kojima će za vrijeme trajanja manifestacije posjetiteljima nuditi niz tradicionalno pripremljenih, toplih jela iz pinjate na način kako su to pripremale njihove none, a na kojima su odrasli brojni naraštaji Istrana. 

Na jelovniku će se tako, između ostalog, naći i jota od kupusa i repe, maneštra s koromačom, slancom ili trukinjom, kao i tradicionalne istarske pašte: pljukanci, fuži, njoki i ravijoli. Uz domaću paštu, brojni gosti će moći kušati istarski pršut, divlje šparoge, šugo od divljači ili domaće kokoši te jela od istarskog boškarina. Uz sva jela će se moći kušati domaća vina istarskih vinara. 

Događanje "Tradizione a tavola: jela iz pinjate" je ostvarena suradnjom turističkih zajednica Svetvinčenat, Bale – Valle i Kanfanar s turističkom tvrtkom Maistra d.d. te Udruženjem obrtnika Rovinj na razvoju ponude jela, a predstavlja spoj tradicije i vrhunske istarske gastronomije .


  isprintaj članak