Iznenađujuće činjenice o fakultetima u SAD-u
Fakulteti se često međusobno natječu u tome koji je kampus najdomljiviji i koji će pridobiti najviše studenata. ...
Posjetili su 10 restorana brze hrane, nezadovoljni označavanjem alergena
Stručnjaci Međunarodnog instituta za potrošačka istraživanje (MIPOR) posjetili su 10 restorana brze hrane u pet slovenskih gradova i provjerili je li označavanj ...
Sa završenim studijem psihologije može se ostvariti krasan posao i napredovanje u njemu
Kako je područje psihologije toliko raznoliko, mogućnosti zaposlenja su beskrajne! ...
Anketa


NALAZITE SE U
Nova gourmet manifestacija donosi potpuni doživljaj istarskih tradicionalnih jela
Objavljeno: 05.03.2020. 13:40  
“Tradizione a tavola: jela iz pinjate” od 13. ožujka do 12. travnja u Istri
“Tradizione a tavola: jela iz pinjate” od 13. ožujka do 12. travnja u Istri

Sve ljubitelje tradicionalne istarske kuhinje i izvornih jela od domaćih namirnica privući će prvo izdanje gourmet manifestacije "Tradizione a tavola: jela iz pinjate'” koja će se od 13. ožujka do 12. travnja održati u konobama na području Kanfanara, Svetvinčenta i Bala. 

U sklopu ove nove priče o jelima sudjelovat će istarske konobe: Kod Kancelira, Castello, Konoba Klarići i OPG Pekica u kojima će za vrijeme trajanja manifestacije posjetiteljima nuditi niz tradicionalno pripremljenih, toplih jela iz pinjate na način kako su to pripremale njihove none, a na kojima su odrasli brojni naraštaji Istrana. 

Na jelovniku će se tako, između ostalog, naći i jota od kupusa i repe, maneštra s koromačom, slancom ili trukinjom, kao i tradicionalne istarske pašte: pljukanci, fuži, njoki i ravijoli. Uz domaću paštu, brojni gosti će moći kušati istarski pršut, divlje šparoge, šugo od divljači ili domaće kokoši te jela od istarskog boškarina. Uz sva jela će se moći kušati domaća vina istarskih vinara. 

Događanje "Tradizione a tavola: jela iz pinjate" je ostvarena suradnjom turističkih zajednica Svetvinčenat, Bale – Valle i Kanfanar s turističkom tvrtkom Maistra d.d. te Udruženjem obrtnika Rovinj na razvoju ponude jela, a predstavlja spoj tradicije i vrhunske istarske gastronomije .


  isprintaj članak