Magarac
U oba Zavjeta magarca se spominje čak 173 puta. ...
Batman u Turskoj
Turisti ne odole slikati se. ...
Nevjerojatni zakoni o seksu
Prevarena žena smije ubiti svoga supruga, ali isključivo golim rukama. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Svjetsko prvenstvo u povijesnim srednjovekovnim borbama
Objavljeno: 15.10.2018. 19:40  
„Bitka nacija” stiže u Smederevo (Srbija) od 2. do 5. svibnja 2019. godine
„Bitka nacija” stiže u Smederevo (Srbija) od 2. do 5. svibnja 2019. godine

Nakon Barcelone, Praga i Rima, „Bitka nacija” stiže u Smederevo (Srbija) od 2. do 5. svibnja 2019. godine. Tako će srednjevjekovna prijestolnica Srbije biće domaćin Svjetskog prvenstva u povijesnim srednjovekovnim borbama. 


"Bitka nacija” je neobično nadmetanje koje je pred deset godina pokrenulo Međunarodno udruženje za povijesnu srednjovekovnu borbu (NMV) koja okuplja sve svjetske federacije koje se bave sportskom borbom na području viteštva. 

 

Tako će posjetitelji u smederevskoj tvrđavi moći uživati u gledanju kako su nekada, u srednjem vijeku, vitezovi uvježbavali borbene sposobnosti na turnirima koji su istovremeno bili opuštanje, ali i priprema za rat. Da ne bude zabune, ovo nije samo zabava, već pravi sport, uspostavljena su pravila ponašanja, vodi se računa o izvornosti borbe, ali i sigurnosti. U Smederevu će nastupiti sportaši iz 70 država u izvornim oklopima, a borit će se međusobno i grupno. Vrhunac će biti "Bitka nacija” – svjetski šampionat s posebno izabranim najboljim borcima svijeta.

 

Sve će biti popraćeno glazbenom  i ostalim zbivanjima poput srednjovjekovnog sajma s obrtničkim proizvodima, hranom i pićima u duhu srednjeg vijeka.

  isprintaj članak