Mehanokemijska sinteza peptida ključnih za pojavu života na Zemlji
S obzirom da je kondenzacija slobodnih aminokiselina termodinamički nepovoljan proces u vodenom mediju, velika je nepoznanica kako je došlo do pojave peptida pr ...
Najgostoljubivije europske države prema LGBTQ osobama
Ujedinjeno Kraljevstvo drži svjetski rekord po tome što u parlamentu ima najviše članova LGBTQ zajednice, a 45 izabranih LGBTQ zastupnika izabrano je tijekom iz ...
Prvi slijepi kineski planinar popeo se na Mount Everest
Gospodin Zhang Hong, 46, koji je izgubio vid u 21. godini, prošli je ponedjeljak dovršio 8.849 metara visok himalajski poduhvat. ...
Anketa


Vrhunski kuhari pripremaju nezaboravno gourmet putovanje kroz Istru
Objavljeno: 04.06.2021. 16:43  
„Seasonal Food&Wine“ gourmet događaj od 10. do 21. lipnja u Istri
„Seasonal Food&Wine“ gourmet događaj od 10. do 21. lipnja u Istri

Ljubitelji vrhunskih istarskih specijaliteta ovog lipnja trebaju svratiti u Rovinj i Bale radi otkrivanja bogatstva istarske kuhinje. Naime, od od 10. do 21. lipnja održava se prvo „Seasonal Food&Wine" gourmet događanje.

Devet vrhunskih kuhara, ujedno i članova prestižne kategorije High End Restaurants, čija je kuhinja provjerena, ideje inovativne, a okusi hrane izvorni, upoznat će goste s „Istrom na pjatu" (tanjuru). 

Damir Križanac iz restorana La Serra, Anno Domini 547, Radovan Blagić iz restaurana Mediterraneo, Siniša Cerin iz Primi Terreni Restaurant & Deli, Lidia Fabris iz restorana Blu, Dario Šajatović iz Laurel & Berry restorana, Nikola Hrelja iz Bitinada restaurana, Martina Buđinski iz restorana ResoLution, Nikola Vuković iz restorana La Grisa i Sreto Lukić iz Brasserie Adriatic pokazat će kako su, poštujući tradiciju i usvajajući suvremene trendove, iznjedrili ono najbolje iz istarske kuhinje. 

Kroz bogatu ponudu jela s naglaskom na sezonske namirnice visoke kakvoće, kuhari će goste provesti kroz čari istarskog proljeća – i to na tanjuru. Na trpezama probuđenog godišnjeg doba, u sklopu „Seasonal Food&Wine" gourmet eventa, svim će gostima ponuditi zalogaje od vrhunskih namirnica: brokule i rotkvice, istarskog pršuta, sipe te svježe ribe poput rošpa i divlje orade. 

Inače, High End Restaurants čine ugostiteljski objekti koji se nalaze u kategoriji restorana u vodiču Istra Gourmet s osvojenom ocjenom jedna vilica i uz najmanju ocjenu 4,0 u kategoriji "Fine Dinning” Trip Advisora. Menije mijenjaju sezonski, barem dva puta godišnje, uz recepte zasnovane na tradicionalnoj istarskoj kuhinji.

Gourmet event „Seasonal Food&Wine" nastao je u organizaciji Udruženja obrtnika Rovinj uz podršku turističkih zajednica Rovinja i Bala, te turističke tvrtke Maistra. 

  isprintaj članak