Prirodan hidrogel kao ekološko rješenje za suše
Bečki znanstvenici razvili su hidrogel od potpuno prirodnih sirovina koji dugoročno poboljšava kakvoću tla. ...
Glačalo i glačanje
Kada kupujete novo glačalo obavezno provjerite ima li odgovarajući atest tj. zadovoljava li sigurnosne sustave u našoj zemlji. ...
U Baški otvorena trgovina ručno rađenih mirisnih suvenira
Nakon što su se 15 godina prodavali na štandu, ručno rađeni suveniri Kiki dobili su trgovinu. Iako je dolazak turista na Krk neizvjestan, vlasnica obrta Suzana ...
Anketa


Šparoge sljubljene s mesom, ribama i tjesteninomn
Objavljeno: 18.04.2018. 11:18  
„Šparoge i vino“ u Iki u subotu, 21. travnja 2018.
„Šparoge i vino“ u Iki u subotu, 21. travnja 2018.

S konferencije za novinare: Kristian Kozmić, Vjekoslav, Zahej, Robert Benzija


U subotu, 21. travnja 2018. održat će se drugo izdanje manifestacije „Šparoge i vino“ u Iki. Cilj je sljubiti kraljicu proljeća - šparogu, izvornu namirnicu ovog kraja s mesom, ribom, tjesteninom i vrhunskim hrvatskim vinima Prelac iz Momjana.

Osmišljene kombinacije jela na opatijskom području počivaju na spoju primorske i kontinentalne kuhinje, nezamislive bez besprijekorno svježih domaćih organskih namirnica, od kojih se u proljeće posebno ističe divlja šparoga s obronaka Učke.

Zahvaljujući udruzi Ikarski barkajoli Opatija je dobila još jedno privlačno gastronomsko događanje pa će posjetitelji moće uživati u jelima od šparoga i vinima Prelac. Ova manifestacija ujedno je i uvod i najava Gourmet priče Opatijske rivijere koja će biti održana u Opatiji od 8. svibnja do 18. lipnja 2018. godine.

Kako se na sličnim manifestacijama šparoge gotovo uvijek pripremaju s jajima, organizatori i šefovi kuhinja su se odlučili za drugačiji pristup kako bi svim posjetiteljima pokazali da se šparoge odlično sljubljuju i s ostalim namirnicama poput mesa, ribe i tjestenine. Tako će se u nedjelju moći kušati malo drugačija jela od šparoga koje će pripremiti majstori kuhinje Robert Benzija iz Ville Ariston i Kristian Kozmić iz Ville Schubert – restaurant Bellevue.

 

Program događanja:

13 sati početak programa

Specijaliteti od šparuga majstora kuhinje Roberta Benzije i Kristiana Kozmića

Vina Prelac

Glazbeni nastupi u 13 sati: DJ Mriža, a u 16 sati: The Mystic Rose.

  isprintaj članak